Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Βιωματική ξενάγηση στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη: Μetamyth Therapy through the Arts in Museums


Σε μια ιδιαίτερη εμπειρία μας καλεί το Ίδρυμα Β&Μ ΘεοχαράκηΗ βιωματική ξενάγηση στις εκθέσεις είναι μια πρόσκληση στο συναίσθημα, σε σκέψεις, εμπειρίες, αναμνήσεις και όνειρα των συμμετεχόντων. Μέσα από τις τέχνες, οι συμμετέχοντες εμπνέονται, εκφράζονται, μοιράζονται και συγχρόνως ζουν και παίζουν την προσωπική τους αλήθεια με μάρτυρα και συνοδοιπόρο την ομάδα. Η βιωματική ξενάγηση είναι μέρος της τεχνικής “Μetamyth Therapy through the Arts in Museums©” και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και λειτουργούς των τεχνών και της ψυχολογίας, σε γονείς και νέους άνω των 15 ετών. Η ξενάγηση μεε τη Θάλεια Βαλέτα, ψυχοθεραπεύτρια, δραματοθεραπεύτρια ΒΑ, ΜΑ, ΗPC Reg.UK. θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο πλαίσιο της έκθεσης Νίκος Εγγονόπουλος l Ο Ορφέας του Υπερρεαλισμού

Ώρες: 18:00-21:00

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 20€

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ

 

Μέτρα προστασίας από τον covid-19

Στο πρόγραμμα τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας των επισκεπτών και των εργαζομένων από τον covid-19.

 

Θάλεια Βαλέτα 

Η Θάλεια Βαλέτα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Πλάκα και μεταξύ της Αγγλικανικής Εκκλησίας και της Ακρόπολης. Ο κήπος του σπιτιού της ήταν το Ζάππειο και ο Εθνικός Κήπος, και σχολείο το Μαράσλειο και μετά το Pierce College στην Αγία Παρασκευή. Από τότε πέρασαν πολλά δημιουργικά χρόνια με αξέχαστες μνήμες, συναισθήματα, εικόνες, το περιβάλλον, ο πολιτισμός και ο αγαπημένος της που την «απήγαγε» από την Αθήνα για ένα ταξίδι επιστημονικά και οικογενειακά παγκόσμιο, που ξεκίνησε από τη δεύτερη πατρίδα, την Αγγλία. Έγινε σύζυγος, μητέρα και γιαγιά με βαθιά αγάπη για όλους τους ανθρώπους και με ευγνωμοσύνη για τη φύση, τη ζωή, την ιστορία, την ψυχολογία και την τέχνη. Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης (ΑLRA, London) με σπουδές στις πολιτισμικές επιστήμες (University of the Arts London ), ψυχοθεραπεύτρια/δραματοθεραπεύτρια (ΒΑ, ΜΑ University of Derby, HPC reg.UK) και δημιουργός της ψυχολογικής μεθόδου «Metamyth Therapy through the Arts in Museums»© την οποία εξασκεί στο αγαπημένο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, αλλά και διεθνώς τα τελευταία δέκα χρόνια. Την θεραπευτική μέθοδο «Metamyth»© την εφαρμόζει και στην επιστημονική συνεργασία της με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το St. Thomas’ Hospital στο Λονδινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου