Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Βραβείο Ιστορίας Τέχνης 2023 για νέους από το Ίδρυμα Montalembert

 



Βραβείο αξίας 7.000 € προσφέρεται σε νέο από την περιοχή της Μεσογείου που θα 
 πραγματοποιήσει ένα έργο που σχετίζεται με τον πολιτισμό ή τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα του μεσογειακού κόσμου. Προϋπόθεση αποτελεί να είσαι έστω από χώρα που συνορεύει με τη Μεσόγειο και γεννημένος/η μετά τις 31 Δεκεμβρίου 1995 και κάτω των 28 ετών το 2023.

Το Ίδρυμα Marc de Montalembert προσφέρει μια δωρεά 7.000 ευρώ για να επιτρέψει την υλοποίηση τέτοιων έργων. Προκειμέννου  να παρουσιάσετε ένα έργο, αναζητήστε την αίτηση στο fondationmdm.com πριν από τις 15 Νοεμβρίου 2022. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022

 

Το Ίδρυμα Marc de Montalembert, με το βραβείο και τις υποτροφίες του, επιθυμεί να ενθαρρύνει την καλύτερη γνώση των πολιτισμών της περιοχής της Μεσογείου, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων αυτής της περιοχής.

Προκειμένου να προωθήσει μια καλύτερη γνώση των τεχνών και των πολιτισμών του μεσογειακού κόσμου, το Ίδρυμα Marc de Montalembert θέσπισε το Βραβείο Marc de Montalembert το 2010. Αρχικά απονεμήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης (INHA), Παρίσι, αυτό το Βραβείο απονέμεται από το 2021 σε συνεργασία με την Σχολή του Λούβρου, στο Παρίσι.

Το βραβείο Marc de Montalembert απονέμεται κάθε χρόνο σε ερευνητή της ιστορίας της τέχνης από την περιοχή της Μεσογείου. Στόχος του Βραβείου είναι να ενθαρρύνει, με την υποστήριξη της Σχολής του Λούβρου, την ολοκλήρωση μιας εργασίας που συμβάλλει στην καλύτερη γνώση των τεχνών στη Μεσόγειο.

Πληροφορίες:

www.fondationmdm.com

info@fondationmdm.com

Photo : Fondation Marc de Montalembert

Πηγή: /www.ifg.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου