Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Την Κυριακή ξενάγηση in Athens: Αφηγήσεις για τις οδούς και τα κτήρια

 


Ξενάγηση πραγματοποιείται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου  στο πλαίσιο του έργου ιστορίες μιας αόρατης Αθήνας in-Athens που αποβλέπει την μετατροπή ενός εξαιρετικής ιστορικής αξίας αρχειακού υλικού σε μια σειρά ψηφιακών εφαρμογών με τη βοήθεια σύγχρονων  συν-σχεδιαστικών εργαλείων.  Το ραντεβού δίνεται στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 55 στις 11π.μ.

 

Στόχος είναι η ανάδειξη της αρχαίας, νεότερης και σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς της Αθήνας καθώς και η εμβάθυνση στις αφηγήσεις για τις οδούς και τα κτήρια.

Το έργο εστιάζει στην παρακολούθηση της διαχρονικής εξέλιξης του οδικού δικτύου (Βασ. Σοφίας, Σύνταγµα, Ερµού) και των διαδροµών που επιµένουν να παραµένουν στο χρόνο, αλλά και γενικότερα της σταδιακής εξέλιξης της δόµησης στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας σχεδιάζεται ένα «εξειδικευµένο φόρουµ», επιζητάται η συµµετοχή και η ενηµέρωση του κοινού (π.χ. φοιτητές, µαθητές, εκπαιδευτικοί). Η προσπάθεια κινείται στη δημιουργία προηγµένου εκπαιδευτικού εργαλείου για την ενίσχυση των παιδαγωγών, διοργανώνονται παρουσιάσεις, καλλιτεχνικά και παιδαγωγικά εργαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου