Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Ξενάγηση του Μάνου Στεφανίδη στην έκθεση Mind the Gap ή Ιστορία και Ειρωνεία






 Ο Ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης θα πραγματοποιήσει ξενάγηση το Σάββατο 3 Ιουνίου, ώρα 13:00 στην Art Appel Gallery,  με αφορμή την ομαδική έκθεση "Mind the Gap ή Ιστορία και Ειρωνεία" .

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Θράσος Αβαριτσιώτης, Αδριανός Σωτήρης , Στάθης Ανδρουτσάκης ,  Ανδρέας Δεβετζής, Νικόλας Κληρονόμος,  Εύα Κολιοπάντου , Δημήτρης Κούκος, Βασιλική Κουμπάνη,  Λουίζα Μίσσιου,  Κώστας Παπανικολάου, Ανδρέας Πατράκης, Βασίλης Σούλης.

 

Την ημέρα της ξενάγησης  θα πραγματοποιηθεί στη γκαλερί παρουσίαση του βιβλίου  "Aπό την εικόνα στις λέξεις" των Διονύση Παπακώστα και Θράσου Aβαριτσιώτη. Θα μιλήσουν οι συντελεστές του βιβλίου.

 

Η έκθεση: Mind the Gap ή Ιστορία και Ειρωνεία

«Το βιώνουμε έντονα στην εποχή μας: Η τέχνη έχοντας χάσει τη μεταφυσική της άλω γίνεται ή εξυπνακίστικη, ή μελαγχολικά διακοσμητική. Αφού δεν μπορεί να μιλήσει για τον κόσμο, να αναλάβει την ευθύνη του κόσμου, μιλάει ανέμπνευστα για τον εαυτό της. Κι όμως... Ο πιο ουσιαστικός σκοπός της τέχνης είναι να λειτουργήσει σαν το τετράγωνο έξω από το σκάκι όπως έγραφε ο Νίκος Καρούζος. Δηλαδή να γεμίσει το χάσμα ανάμεσα στα πράγματα και τη σημασία τους, να καλύψει το κενό ανάμεσα στο φαίνεσθαι και το είναι, να συμφιλιώσει την εικόνα και το νόημα και να μας κάνει λίγο πιο αναπαυτικά δυστυχισμένους ( πάλι ο Καρούζος).

Το βιώνουμε δραματικά στις μέρες μας:Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό από όλα τα ζώα που πρόδωσε τη φύση του και η ιστορία είναι ο τρόπος του για να τιμωρείται. Ο πολιτισμός του είναι συνδεδεμένος απόλυτα με την ευχαρίστηση - κάθε είδους - αλλά και την απόκτηση του επιπλέον προς οτιδήποτε αναγκαίο. Θα έλεγα με την ανάγκη του περιττού - κάθε μορφής» γράφει ο κ. Στεφανίδης μεταξύ άλλων για το περιεχόμενο της ομαδικής έκθεσης.


 

Art Appel Gallery | Νεοφύτου Βάμβα 5 Κολωνάκι | +30 211 11 540 30 

Διάρκεια έκθεσης: 25 Μαΐου – 17 Ιουνίου 2023
Ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή 3-8μμ  &  Σάββατο 11-3μμ

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου