Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

“We adore museums” και το γιορτάζουμε : 4 χρόνια για το δυναμικό πολιτιστικό δίκτυο



 Με αφορμή τη συμπλήρωση του 4ου έτους από τη δημιουργία της πολιτιστικής ομάδας “We Adore Museums”, πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2024, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομάδας στον «Ελληνικό Κόσμο». Η εκδήλωση έγινε σε εορταστική ατμόσφαιρα και είχε μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων, και το “We adore museums” κλήρωσε 22 πολιτιστικά δώρα αξίας 1.500 ευρώ, τα οποία ήταν προσφορές καλλιτεχνών και συνεργαζόμενων μουσείων από όλη την Ελλάδα.



Πρώτα τον λόγο πήρε η δημιουργός και διευθύντρια της ομάδας, κα Αριάδνη Παπαϊωάννου, η οποία καλωσόρισε όλα τα μέλη και παρουσίασε όλες τις δράσεις που τρέχουν αλλά και τα μελλοντικά σχέδια του “We adore museums”. Έλαβαν το λόγο επίσης όλοι οι συνεργάτες της ομάδας αλλά και πολλά μέλη και φιλοξενούμενοι και άνοιξε ένας διάλογος για το μέλλον του πολιτισμού στη χώρα μας, κάτι για το οποίο η ομάδα σκέφτεται να διοργανώσει μια ημερίδα προσεχώς. Παραβρέθηκαν πολλοί και σημαντικοί άνθρωποι του πολιτισμού, ανάμεσα τους ο γλύπτης Θ. Παπαγιάννης, ο εκπρόσωπος των φίλων του Μουσείου Μπενάκη Γ. Κλαυδιανός, ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Κ. Λασκαράτος, όπως και πολλοί μουσειολόγοι και συνεργάτες της ομάδας από Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Πάτρα. Με 22.500 μέλη, το “We Adore Museums” αναπτύσσεται σε ένα δυναμικό πολιτιστικό δίκτυο, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει ξεναγήσεις και πλούσιες μουσειακές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Οργανώνει και πραγματοποιεί εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην προώθηση του πολιτισμού, και εξελίσσεται σε ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά δίκτυα της χώρας, διεκδικώντας επάξια τη θέση του στα διαμόρφωση του πολιτιστικού τοπίου τηςΕλλάδας .

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στον «Ελληνικό Κόσμο» και ιδιαιτέρως στον διευθύνοντα σύμβουλό του κ. Εφραίμογλου για την αφιλοκερδή παραχώρηση των χώρων του Ιδρύματος και για την υποδειγματική φιλοξενία της εκδήλωσης μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου