Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

"Elizabeth Taylor: The Lost Tapes" : Ένα ντοκυμαντέρ για τα πιο όμορφο βλέμμα του Κινηματοφράφου

  



Υπέροχα μάτια, μοναδικές ερμηνείες, παθιασμένοι έρωτες ...η Λιζ Τέιλορ άφησε το στίγμα της στην μεγάλη οθόνη! Το προσεχές Σάββατο κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ "Elizabeth Taylor: The Lost Tapes"  κυρίως με τα δικά της λόγια.

 Στη δεκαετία του 1960, η Τέιλορ έδωσε συνεντεύξεις στον πολυγραφότατο δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Μέριμαν, ο οποίος πέθανε το 2015. Ο R. Meryman, ο οποίος ήταν γνωστός για τις συνεντεύξεις του με διασημότητες, ερευνούσε ένα βιβλίο. Πρόσφατα, βρέθηκαν στο αρχείο του περίπου 40 ώρες κασέτες με συνεντεύξεις της Λιζ Τέιλορ.


Αυτές οι ηχογραφήσεις, στις οποίες ο Τέιλορ ήταν στοχαστική και ειλικρινής, αποτελούν τον κορμό αυτού του ντοκιμαντέρ. Η σκηνοθέτης Nanette Burstein προσεγγίζει έξυπνα το υλικό, τοποθετώντας τη συζήτηση -μαζί με ήχο από μια χούφτα παλαιότερες συνεντεύξεις της Taylor και μερικών φίλων της- πάνω σε αρχειακό υλικό από τη ζωή της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Τέιλορ έγινε γνωστή στην οθόνη από πολύ μικρή, με τον πρώτο της ρόλο στην οθόνη, στην ταινία "There's One Born Every Minute", να βγαίνει στις αίθουσες όταν ήταν 10 ετών, το 1942. Αμέσως μετά, πρωταγωνίστησε στο "Lassie Come Home" και στο "National Velvet" και μετατράπηκε σε μια φιγούρα που γοήτευσε το κοιν΄΄ο.


Πηγή: nytimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου