Τετάρτη 27 Μαΐου 2026

This is Athens City Festival Το Δώρο που δεν Ανοίχτηκε Ποτέ Μια βιωματική δράση για παιδιά στον Εθνικό Κήπο

 




Ο Εθνικός Κήπος μεταμορφώνεται σε έναν χώρο δημιουργικής εξερεύνησης μέσα από τη δράση Το Δώρο που δεν Ανοίχτηκε Ποτέ, στο πλαίσιο του This is Athens City Festival. Τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού εμπνευσμένο από το έργο του Stephen Antonakos, γνωρίζοντας την εννοιολογική τέχνη μέσα από παιχνίδι και φαντασία.


Ένα ταξίδι ανακάλυψης στον Εθνικό Κήπο

Σε συνεργασία με το B&M Θεοχαράκη για τις Εικαστικές Τέχνες και τη Μουσική, ο Εθνικός Κήπος φιλοξενεί μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση για παιδιά, η οποία συνδυάζει τέχνη, παιχνίδι και εξερεύνηση. Οι μικροί συμμετέχοντες φορούν γάντια, παίρνουν μεγεθυντικό φακό και ξεκινούν μια αποστολή αναζήτησης των ιχνών του καλλιτέχνη Stephen Antonakos, μέσα από ένα διαδραστικό κυνήγι θησαυρού.


Η εννοιολογική τέχνη μέσα από παιχνίδι και ρόλους

Εμπνευσμένα από τις σειρές έργων Travel Collages και Packages, τα παιδιά γνωρίζουν την εννοιολογική τέχνη με τρόπο βιωματικό. Μαθαίνουν πώς ένα ταξίδι μπορεί να μετατραπεί σε καλλιτεχνική αφήγηση και πώς ένα κλειστό δέμα μπορεί να κρύβει ολόκληρους κόσμους. Με ομαδικές αποστολές και δημιουργικούς ρόλους, η δράση ενισχύει τη φαντασία και την παρατηρητικότητα.


Δημιουργία με φυσικά υλικά του Κήπου

Στο τέλος της διαδρομής, τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους έργα τέχνης, αξιοποιώντας φυσικά υλικά που συλλέγουν από τον Κήπο. Η διαδικασία ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφραση και τη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον, μετατρέποντας τον Εθνικό Κήπο σε εργαστήριο δημιουργικότητας.


Πληροφορίες δράσης

Ημερομηνία 29 Μαΐου 2026

Ώρα 17.00 – 18.30

Τοποθεσία Εθνικός Κήπος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου