Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026

«Μαρίκα Παπαγκίκα – Το ηλεκτρικό κορίτσι»: Μουσικοθεατρική παράσταση του ΠΙΟΠ στον Ταύρο

 




Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση «ΜΑΡΙΚΑ ΠΑΠΑΓΚΙΚΑ – Το ηλεκτρικό κορίτσι», σε κείμενο Νίκου Σταματιάδη και σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά. Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026, στις 21:00, στο κτήριο του ΠΙΟΠ στον Ταύρο.


Η ζωή και η διαδρομή της Μαρίκας Παπαγκίκα στη σκηνή

Η Κερασία Σαμαρά ζωντανεύει επί σκηνής τη μυθική μορφή της Μαρίκας Παπαγκίκα, κορυφαίας ερμηνεύτριας του μικρασιάτικου τραγουδιού, που χαρακτηρίστηκε ως «Κάλλας του ρεμπέτικου». Με αφετηρία μια αυθεντική επιστολή της, η παράσταση φωτίζει άγνωστες πτυχές της πορείας της από τη Σμύρνη έως τη Νέα Υόρκη, αναδεικνύοντας την προσωπικότητα και το καλλιτεχνικό της αποτύπωμα.




Μουσική συνομιλία με το Takis Barberis Group

Ξεχωριστή θέση στην παράσταση έχει η συμμετοχή του Takis Barberis Group, που αποδίδει με πρωτότυπες ενορχηστρώσεις μικρασιάτικα, δημοτικά, ελαφρά και κλασικά τραγούδια. Η μουσική λειτουργεί ως συνομιλητής της ηρωίδας, δημιουργώντας ένα σκηνικό σύμπαν όπου θέατρο και ήχος συνυπάρχουν δημιουργικά.


Συντελεστές

Συγγραφή: Νίκος Σταματιάδης


Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Κερασία Σαμαρά


Μουσική επεξεργασία: Τάκης Μπαρμπέρης


Μουσικοί: Τάκης Μπαρμπέρης, Μάνος Σαριδάκης, Χρήστος Κεχρής, Γιώργος Μπαρμπέρης


Σκηνικά – Κοστούμια – Video: Τόνια Αβδελοπούλου


Φωτιστικός σχεδιασμός: Γιώργος Μπούχρας


Παραγωγή: ΘΕΣΙΣ


Πληροφορίες & Κρατήσεις

Για πληροφορίες και κρατήσεις:

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ  

Τηλ.: 210 3418051 (Δευτέρα–Παρασκευή, 10:00–17:00)

Διεύθυνση: Δωρίδος 2 & Λ. Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος



.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου