Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Έκθεση του Σπύρου Κουρσάρη : ταξίδι στην παιδική ηλικία


Μερικές φορές οι αναμνήσεις μοιάζουν με όνειρο και άλλες φορές τα όνειρα θυμίζουν μακρινές αναμνήσεις. Οι παιδικές ενθυμίσεις είναι το καταφύγιο των δύσκολων στιγμών, τα βιώματα που καλύπτονται απαλά από ελαφρύ σύννεφο, φωτίζονται αχνά από τον ήλιο, οικογενειακές φωτογραφίες και  τοπία συνδέονται ασύνδετα στο υποσυνείδητό μας.
 «Στη δική μου Δύση, στη δική μου Ανατολή ταξιδεύω. Από την Piazza San Marcσε άλλους τόπους μακρινούς, με ενδιάμεσους σταθμούς, τα γεμάτα ήχους και μεθυστικές οσμές, πατρογονικά ακροτόπια.  Συλλέγω στοιχεία και σύμβολα, διαλέγω πρωταγωνιστές, καταγράφω τους καιρούς, δανείζομαι από το χρόνο. Φτιάχνω βιτρίνες, ουτοπικά παιχνίδια, αντικείμενα αυθαίρετα, ζωγραφιές της «άλλης μνήμη» για τους περιπλανώμενους θεατές...γράφει ο Σπύρος Κουρσάρης για την νέα ατομική του έκθεση , την οποία φιλοξενεί η αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου». 
Τα εγκαίνια θα τελεστούν την Τρίτη 6 Μαΐου. Η εν λόγω έκθεση του Σπύρου Κουρσάρη με τίτλο «Η άλλη μνήμη» παρουσιάζει έργα δυσδιάστατα, έργα τρισδιάστατα και μικροκατασκευέςπου συνθέτουν όλες τις πτυχές της τελευταίας δουλειάς του καλλιτέχνη.
 Όπως  μαρτυρούν οι τίτλοι των έργων του, αφετηρία και κοινός τόπος στη δουλειά  του είναι οι βιωμένοι χώροι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου