Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

27ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα



Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το
27ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που διοργανώνουν τα μέλη του Ελληνι κού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Θεσσαλονίκη. Το αφιέρωμα  έχει αρχίσει και ολοκληρώνεται αύριο 14 Οκτωβρίουστην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου - Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης (Λιμάνι, Αποθήκη Α΄, τηλ. 2310.508398).
Οι ταινίες του φετινού αφιερώματος αφορούν σε θέματα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο, τα οποία προωθούνται μέσα από τις εκστρατείες της Διεθνούς Αμνηστίας. Σήμερα, Δευτέρα 13 Οκτωβρίου προβάλλεται στις 19:00 η ταινία " Ανάμεσα / Inch’ Allah "(2012) της Αναΐς Μπαρμπό - Λαβαλέτ / Anaïs Barbeau-Lavalette
Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με την κ. Έφη Βουτυρά, κοινωνική ανθρωπολόγο, καθηγήτρια του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονία.  
 Αύριο Τρίτη 14 Οκτωβρίου, θα προβληθούν  στις 19:00 η ταινία "Βρώμικα όμορφα πράγματα" του Στίβεν Φρίαρς και στις 21:00 η ταινία "Ανάμεσα" της Αναΐς Μπαρμπό - Λαβαλέτ
Αναλυτικά :
Ανάμεσα / Inch’ Allah
(Καναδάς / Γαλλία, 2012)
Σκηνοθεσία: Αναΐς Μπαρμπό - Λαβαλέτ /Anaïs Barbeau-Lavalette. Με τους: Εβελίν Μπροσί, Σαμπρίνα Κουαζανί, Σιβάν Λέβι. Έγχρωμη, 102'.
Η Κλοέ είναι μια γιατρός από τον Καναδά που δουλεύει σε ένα παλαιστινιακό στρατόπεδο προσφύγων. Προσπαθώντας να διατηρήσει ουδέτερη στάση και κάνοντας φιλίες και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, θα βρεθεί παγιδευμένη σε έναν αναπόδραστο κύκλο αίματος.
Βρώμικα όμορφα πράγματα / Dirty Pretty Things
(Ηνωμένο Βασίλειο, 2002)
Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς /Stephen Frears. Με τους: Οντρέ Τοτού, Τσιουετέλ Ετζιοφόρ, Σερζί Λοπέζ. Έγχρωμη, 97΄. 
Ο Όκι, ένας μαύρος ρεσεψιονίστ και η Σενάι, τουρκάλα καμαριέρα, παράτυποι μετανάστες και οι δύο, μένουν κρυφά στο ίδιο διαμέρισμα, προσπαθούν να ξεφύγουν από τη δίωξη του Αλλοδαπών, γίνονται θύματα οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης κι αντιμετωπίζουν συνειδησιακό πρόβλημα όταν ανακαλύπτουν ότι το ξενοδοχείο τους αποτελεί προκάλυμμα για εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου