Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Έκθεση-φόρος τιμής στην γυναίκα από τον κεραμίστα Κώστα Καρακίτσο

Σημαντική θέση στην γυναίκα εντός του κόσμο αποδίδει στη τελευταία του έκθεση ο κεραμίστας Κώστα Καρακίτσος ."Χρησιμοποιώ τρία στοιχεία  τα οποία νομίζω ότι καταγράφουν την σημαντική της θέση. Το καπέλο (δείγμα εξουσίας και δύναμης)  τα αντικείμενα που κρατάει και μας προσφέρει.( προσφορά, όνειρα, έρωτες, ταξίδι, η αντικείμενα συμβολικά, ρόδι μήλο, κύκνος, λουλούδι) ,και ο πλούσιος ενδυματολογικός χρωματισμός (η αέναη ανάγκη της να δημιουργεί περιβάλλοντα γεμάτα χρώμα.) Οι κοινωνίες μας θα ήταν μονόχρωμες εν τη απουσία της"
Η Myrό Gallery παρουσιάζει έκθεση με γλυπτά του γνωστού κεραμίστα Κώστα Καρακίτσου και διοργανωτή του Συμποσίου Κεραμικής  “Με χώμα και νερό” στην Αβραμηλιά Καβάλας σε ετήσια βάση.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στον χώρο της Myrό Κόγχη. Η έκθεση αποτελείται από γλυπτά, κάποια σε φυσικό μέγεθος ανθρώπου και κάποια σε μικρότερα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση της νέας σειράς του καλλιτέχνη "Γυναίκες".
Τα γλυπτά της σειράς είναι φτιαγμένα από κεραμικό πηλό, ο οποίος έχει διέλθει ειδική επεξεργασία (σε μεγάλο βαθμό δικής του επινόησης) ώστε το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και μεγάλης σκληρότητας. Τα γλυπτά είναι φτιαγμένα ώστε να μπορούν να παραμείνουν ακόμα και σε εξωτερικό χώρο αναλλοίωτα. 
 Η έκθεση θα διαρκέσει  εώς τις 29 Νοεμβρίου 2014, είναι επισκέψιμη κατά τις μέρες και ώρες λειτουργίας της Myrό Gallery (Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 &17.00 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 15.00) 
Ελεύθερη Είσοδος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου