Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ημερίδα για το μέλλον και τις στρατηγικές των Μουσείων στο Μουσείο Μπενάκη

 Πληροφορία, εικόνα, κρίση...πως θα αντιμετωπίσουν τα μουσεία τις αλλαγές στο περιβάλλον τους; Τεχνολογία, εκθέματα, εσωτερικές μεταβολές..
 Το Μουσείο Μπενάκη, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, και το Βρετανικό Συμβούλιο διοργανώνουν από κοινού την ημερίδα με τίτλο "Το Μέλλον είναι Εδώ: Εξελίσσοντας τη Στρατηγική, τον Προγραμματισμό και την Επικοινωνία Μουσείων και Πολιτιστικών Οργανισμών" στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Πειραιώς) την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά  και θα  εξετάσει τις εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές που επηρεάζουν τα μουσεία και τους πολιτιστικούς φορείς. 
Διευθυντές μουσείων, επιμελητές και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, θα συναντηθούν για να συζητήσουν το μέλλον του μουσείου και το μουσείο του μέλλοντος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένεται να τοποθετηθούν:

 Η Cynthia Round, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Εξωτερικών Σχέσεων του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης, θα μιλήσει για τον σχεδιασμό της νέας παγκόσμιας εταιρικής ταυτότητας του μουσείου και τη στρατηγική προγραμματισμού και επικοινωνίας.

Η Susan Sellers, Επικεφαλής του Τμήματος Σχεδιασμού του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης, θα παρουσιάσει τους τρόπους με τους οποίους το design επαναπροσδιορίζει την ταυτότητα του μουσείου, τον σχεδιασμό των εκθέσεων και την εμπειρία των επισκεπτών – φυσικών και διαδικτυακών.

Τέλος, ο Sam Thorne, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του μουσείου Tate St Ives, θα μιλήσει για την εξέλιξη της στρατηγικής του μουσείου και την προσπάθεια προσέλκυσης νέων κοινών και υποστηρικτών. Έχει ιδρύσει ένα ανεξάρτητο εκ



Ώρες: 10:00-16:30

Η είσοδος είναι ελεύθερη, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε ελληνικά και αγγλικά. Οι εγγραφές ξεκινούν στις 9:00 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου