Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Μπορεί το πρόσωπο να κρύψει την αλήθεια; Έκθεση διεθνών φωτογράφων στην γκαλερί Blank Wall

Το πρόσωπό μας εκφράζει τα συναισθήματά μας, γίνεται μάρτυρας των βιωμάτων και των "βασάνων" που έχουμε υποστεί. Κάθε λεπτή γραμμή του μαρτυρά και μια αλήθεια... Η πίεση και οι δυσκολίες της ζωής τις κάνουν πιο βαθιές και έντονες. Τι όμως προκαλεί αυτές τις αλλαγές; Είναι το περιβάλλον, τα προβλήματα δεκαετιών ή μήπως είναι η έκφραση της ψυχής; 
Οι γραμμές στα πρόσωπα αυτά διηγούνται συναρπαστικές ιστορίες, γεμάτες σοφία και γνώση  σε όσους έχουν την ικανότητα να τις ακούσουν και αποδεικνύουν ότι η ομορφιά δε βρίσκεται πάντα στη νιότη.Από τις 14 Φεβρουαρίου η γκαλερί Blank Wall θα φιλοξενήσει πρόσωπα φωτογραφημένα από τέσσερις διεθνείς φωτογράφους τους Jodi Champagne  από τις ΗΠΑ, Marc Apers από το Βέλγιο, Pip Spicer από την Βρετανία, Tomoki Momozono από την Ιαπωνία.
Φωτογραφίες προσώπων που η έκφρασή τους φανερώνει χαρά, θλίψη ή εσωστρέφεια. Πολλά αντικρουόμενα συναισθήματα, που όμως είναι πολύ εμφανή στα πρόσωπα αυτά. Πρόσωπα που ενώ είναι σύγχρονα,πολλές φορές έχουν πάνω τους κάτι από το παρελθόν, γιατί ο φθοροποιός χρόνος άφησε τα σημάδια του. Ασυνήθιστα αλλά και συνηθισμένα πρόσωπα, υπό τον ίδιο παρανομαστή των συναισθημάτων κοιτάζουν κατάματα τον φακό.
Άνθρωποι από άλλες ηπείρους που φωτογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια ταξιδιών αλλά και άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που ο φωτογραφικός φακός τους έχει δώσει μία άλλη υπόσταση. Καθημερινοί άνθρωποι που καταφέρνουν για πρώτη φορά να τραβήξουν το βλέμμα μας και να αποκτήσουν οντότητα μέσα από το φακό.


Υακίνθου 12 Κυψέλη τηλ. 694.3868.124

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου