Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Εγκαινιάζεται απόψε η έκθεση του Άλκη Πιερράκου "Lepanto: Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου".

Ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός για την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, παίρνει σχήμα πάνω στο χαρτί χάρη στη σινική μελάνη. Η Μεσόγειος μετατρέπεται σε φόντο ενώ η ζωγραφική το μέσο αφήγησης. Από το 2011 και έκτοτε ο Άλκης Πιερράκου εμπνέεται από  την Ναυμαχία της  Ναυπάκτου.
 Απόψε στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται  στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, η έκθεση  του  Άλκη  Πιερράκου  "Lepanto:  Η  Ναυμαχία  της  Ναυπάκτου". 
 Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται ξανά τον σπουδαίο καλλιτέχνη, μετά την αναδρομική έκθεσή  του που είχε πραγματοποιηθεί στο Κτήριο της οδού Πειραιώς το 2007.  
Την έκθεση διοργανώνουν από κοινού το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, σε συνεργασία με το
Μουσείο Μπενάκη
 Ο ζωγράφος παρουσιάζει  μια σειρά σχεδίων. Στα έργα αυτά,όπου κυριαρχούν η εξπρεσιονιστική ένταση και η δύναμη του σχεδίου. 
Ο Πιερράκος απεικονίζει με δραματικό τρόπο την αίσθηση μιας άγριας σύγκρουσης. Χωρίς να καταφύγει στην πλήρη αφαίρεση, δεν περιγράφει απλώς ένα ιστορικό γεγονός, αλλά το χρησιμοποιεί ως αφορμή για ζωγραφική
Η έκθεση παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών  στην   Θεσσαλονίκη  και στην συνέχεια  θα ταξιδέψει  στην  Κέρκυρα,  όπου  θα  φιλοξενηθεί  στο  Λατινικό  Παρεκκλήσι  του  Παλαιού Φρουρίου, (4 Απριλίου– 14 Ιουνίου 2015).
Υπενθυμίζεται ότι ο Άλκης Πιερράκος γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1920 στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι το 1947 έζησε στη Γιουγκοσλαβία, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.
 Έως τις 28 Μαρτίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου