Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Αφιέρωμα στον Akira Kurosawa στο studio new star art cinema


“Για ν' ανακαλύψει κανείς την αλήθεια, πρέπει να κοιτά επίμονα στο δικό του, προσωπικό σύμπαν, ν'αναζητά τις λεπτομέρειες που συνθέτουν την αλήθεια αυτή που αντιλαμβανόμαστε  κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων..."

Η new star θα πραγματοποιήσει αφιέρωμα στον κορυφαίο Ιάπωνα σκηνοθέτη που αγαπήθηκε τόσο από την Ανατολή όσο και από την Δύση, Akira Kurosawa προβάλλοντας τέσσερα αριστουργήματά του από τις 12 Μαρτίου στο ΣΤΟΥΝΤΙΟ new star art cinema.
Το 1943 κυκλοφορεί η πρώτη του ταινία, "Σουγκάτα Σανσίρο" ("Ο θρύλος του Τζούντο"), το 1944 δημιουργεί  το "Ο πιο ωραίος", το 1945 το "Ο θρύλος του Τζούντο 2". Η λογοκρισία των δυνάμεων κατοχής απαγορεύει την κυκλοφορία του "Στα ίχνη του Τίγρη". Ακολουθούν  το "Αυτοί που ετοιμάζουν το αύριο",  "Δεν λυπάμαι τα νιάτα μου", "Μια υπέροχη Κυριακή", "Μεθυσμένος Άγγελος" το "Λυσσασμένο Σκυλί",  το "Σκάνδαλο" κ.α.

Στο αφιέρωμα θα προβληθούν οι ταινίες:

ΣΙΩΠΗΛΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ
ΠΕΜ-ΤΕΤ 17:30

ΡΑΣΟΜΟΝ
ΠΕΜ-ΤΕΤ 19:15

πρώτη του προβολή παρουσιάστηκε το 1950 στο Φεστιβάλ Βενετίας, αποσπώντας το Χρυσό Λέοντα, καθώς και  το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, μυώντας στο δυτικό κοινό την πόρτα της ως τότε άγνωστης κινηματογραφικής Ιαπωνίας.
RΑΝ
ΠΕΜ-ΚΥΡ 21:00
Διασκευή του «Βασιλιά Λιρ»  ακριβή παραγωγή  (κομπάρσοι, χειροποίητα αυθεντικά κοστούμια, άλογα κ.α.).

ΜΑDADAYO, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
ΔΕΥΤ –ΤΕΤ 21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου