Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ο Πάνος Παπαιωάννου και ο συνθέτης Χρυσόστομο Καραντωνίου στα «Μεροκάματα»

Τις πιο ωραίες ιστορίες στο τραγούδι τις έχουν γράψει παρέες. Διαχρονικά και εξακολουθητικά.
Να μια ωραία νέα παρέα, που ξεκινάει με αυτά τα δώδεκα τραγούδια της πρώτης τους συνάντησης, να γράφει την αρχή μιας γοητευτικής ιστορίας.
Ο τραγουδιστής Πάνος Παπαιωάννου, με συνοδοιπόρους τον συνθέτη Χρυσόστομο Καραντωνίου και τον στιχουργό Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, έκαναν ένα δυνατό πρώτο βήμα, με τα «Μεροκάματα».
Ένα από τα τραγούδια που ακούστηκε όσο λίγα πέρυσι και συγκίνησε με την δύναμη του. Αρχικά απέσπασε το βραβείο κοινού στους Αγώνες ελληνικού τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και μετά κατέκτησε ραδιοκύματα και καρδιές, φτιάχνοντας σιγά σιγά το μύθο του. Σήμερα  Τετάρτη 11 Μαρτίου, θα παρουσιάσουν το νέο τους άλμπουμ live στο Σταυρό του ΝότουClub.Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με επιλογές αγαπημένων και γνωστών τραγουδιών από την ελληνική μουσική σκηνή (Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Διονύση Σαββόπουλου, Σταύρου Ξαρχάκου, Θάνου Μικρούτσικου κ.ά.), αλλά και με αναφορές σε καλλιτέχνες με τους οποίους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν (Μαμαγκάκης, Καλημέρη, Παπαδημητρίου, Σταυριανός, Θαλασσινός κ.ά.).
Μετά ήρθε το «Να μην ξεχνώ» άλλο ένα τραγούδι που ξεχώρισε και τώρα η ώρα για την κυκλοφορία του album «Ο χορός των ημερών» από την Feelgood Records.
Ευκαιρία για την παρέα να ξετυλίξει κι άλλες συναρπαστικές ιστορίες δίνοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση για το σύγχρονο τραγούδι. Σε κάποιες από αυτές τις ιστορίες συναντάμε φωνές που θέλησαν να δώσουν το παρόν σ’ αυτή την αφετηρία.
Την Δήμητρα Γαλάνη, που τραγουδά απόκοσμα και τρυφερά το «Είκοσι αιώνες», τον Παντελή Θαλασσινό στο «Μ’ ένα σχισμένο χάρτη» και την Λαμπρινή Καρακώστα στο «Χορό».
Στο album περιλαμβάνεται και ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι το «Τραγούδι της ψυχής», σε στίχους του Νίκου Μαμαγκάκη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί ο Πάνος Παπαιωάννου και ο Χρυσόστομος Καραντωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου