Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής με τον συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη

Έχετε υπέροχες ιδέες αλλά δεν ξέρετε πως να τις γράψετε στο χαρτί;  Όσοι θέλουν  να μπουν στην "κουζίνα του συγγραφέα" και να διερευνήσουν κρυφούς τόπους και τρόπους,  μπορούν να λάβουν μέρος στο εργαστήρι του Μουσείου Ηρακλειδών με τον συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη.
 Το  μείζον  είναι  ο  καθένας  από  τους συμμετέχοντες  να  ανακαλύψει  και  να  εμπλουτίσει  την  αποκλειστικά  δική  του«συγγραφική φωνή».
Στις συναντήσεις θα αναλυθούν τεχνικές και τρόποι γραφής και  ασκήσεις  σε  ένα  περιβάλλον  διάδρασης  και  δημιουργικότηταςΠαράλληλα, θα πραγματοποιείται και μια ταυτόχρονη «ανάγνωση» και πιστοποίηση  μέσα από ασκήσεις δημιουργικής γραφής. Στο σεμινάριο θα «χρησιμοποιηθεί» με δημιουργικό τρόπο η τρέχουσα έκθεση του Μουσείου Ηρακλειδών με θέμα   «Μεταμορφώσεις των Αθηνών » η οποία συνεχίζεται έως τις 19 Ιουλίου, με επίκεντρο όχι μόνο τα μνημεία αλλά και τον άνθρωπο. Αρκετές  λοιπόν  από  τις ασκήσεις  μας  θα  έχουν  ως  εκκίνηση  αυτές  τις  παλιές  φωτογραφίες  και  τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνδηλώσεις τους, δημιουργώντας έτσι μια οργανικήσχέση ανάμεσα στο ίδιο το εργαστήρι και τον χώρο στον όποιον εκτυλίσσεται,ανάμεσα στην Λογοτεχνία και το Μουσείο, ανάμεσα στο «τώρα» και το «τότε».
Κεντρικό κτίριο
Διάρκεια:   έξι τρίωρα σεμινάρια  
Ημέρες & Ώρες Διεξαγωγής: Παρασκευή,  ώρα 18:00-21:00
Ημερομηνίες: 24  Απριλίου,  8,  15,  22,  29  Μαΐου  &  Ιουνίου[παραλείπεται η Παρασκευή 1η Μαΐου]
πληροφορίες : 210 3461981καθημερινά 10:00 – 13:00
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου