Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Θανάση Βέγγο: Προβολή του ντοκιμαντέρ « Ένας άνθρωπος παντός καιρού»

Τέσσερα χρόνια που λείπει από κοντά μας ο "καλός μας άνθρωπος". Πριν τέσσερα χρόνια στις 3 Μαΐου ο Θανάσης Βέγγος έφυγε κοντά μας. Για να τιμήσει την μνήμη του μεγάλου αυτού ηθοποιού, η NEW STAR προβάλλει την Κυριακή 3 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema την ταινία « Ένας άνθρωπος παντός καιρού» του Γιάννη Σολδάτου.  
Το κοινό μέσα από σπάνιες μαρτυρίες του ίδιου του Θανάση Βέγγου, φίλων, συγγενών, συνεργατών, κινηματογραφιστών, ανιχνέυει την πορεία του λαϊκού ανθρώπου, του εξόριστου αγωνιστή της Μακρονήσου, του ηθοποιού, του παραγωγού, του σκηνοθέτη, την καθιέρωσή του στη συνείδηση του Έλληνα, ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα της σύγχρονης νεοελληνικής Ιστορίας που γνωρίζει την πάγκοινη αποδοχή, αναγνώριση, εκτίμηση και συμπάθεια. 
 Ο γιος του, Βασίλης Βέγγος, σε μια σπάνια εμφάνιση, καταθέτει τις δικές του εμπειρίες από την άγνωστη, και επιμελώς κρυμμένη από τον ίδιο τον Θανάση Βέγγο καθημερινότητά του. Δεκάδες κινηματογραφιστές σχολιάζουν ο καθένας με τον τρόπο του, το πώς βλέπουν τον Θανάση Βέγγο
Μπήκε στις καρδιές όλων μας και για περισσότερα από πενήντα χρόνια, ο Θανάσης Βέγγος μας χάριζε απλόχερα γέλιο και συγκίνηση από το κινηματογραφικό πανί.
Η προσωπικότητα μάγεψε το ελληνικό κοινό  διαφορετικών γενεών, στην συνείδηση μας έγινε λαϊκός μύθος, ενώ πέρασε και στην καθημερινότητά μας με τις φράσεις "Ποιος Θανάσης;", "Τρέχει σαν τον Βέγγο" κλπ.
Η NEW STAR τρέφοντας μεγάλο θαυμασμό και σεβασμό απέναντι σε αυτόν τον μεγάλο καλλιτέχνη, στήριξε και τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ, "Ένας άνθρωπος παντός καιρού", του Γιάννη Σολδάτου. Η ταινία, σε συμπαραγωγή NEW STAR, κυκλοφόρησε το 2004, τιμώντας τα 50 χρόνια παρουσίας του στον Ελληνικό Κινηματογράφο. Ο Θανάσης
Βέγγος μας είχε κάνει την τιμή να παρευρεθεί στην πρεμιέρα, σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, όπως μας είχε συνηθίσει με την πηγαία ταπεινότητα και σεμνότητα του, αυτός ο σπουδαίος καλλιτέχνης και άνθρωπος.


Τρέιλερ της ταινίας:

ΑΛΚΥΟΝΙΣ  new star art cinema
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου