Τρίτη 12 Μαΐου 2015

To Μουσείο της πόλεως των Αθηνών Βούρου-Ευταξία γιορτάζει την Ημέρα Μουσείων

Με τις εκδηλώσεις «Ένας Ναός, μια Εκκλησία, ένα Μουσείο», γιορτάζει το Μουσείο της πόλεως των Αθηνών Βούρου-Ευταξία  την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2015, την προσεχή Δευτέρα 18  Μαΐου.
Το μουσείο  δίνει την ευκαιρία σε "παιδιά" από 5 έως 105 χρόνων,  να ψυχαγωγηθούν και να αποκτήσουν γνώση !
Επικεντρώνοντας την προσοχή του στην πόλη, επιλέγει μνημεία, που συνεχίζουν τη χρήση και τη ζωή τους μέχρι σήμερα: έναν αρχαίο ναό, που επίσκεψή του χαρίζει αισθητική απόλαυση, ζωντανεύει ιστορικές μνήμες και δίνει την ευκαιρία για έναν περίπατο στην εξοχή, μία βυζαντινή εκκλησία, που συνεχίζει τη λειτουργία και τη χρήση της από τη Ρώσικη παροικία στην Αθήνα και ένα παλάτι, που συνεχίζει τη ζωή του ως Μουσείο.
Αναλυτικό πρόγραμμα:
11.00 - Ξενάγηση για μικρούς και μεγάλους στην εκκλησία Σωτείρας του Λυκοδήμου ή Νικοδήμου (Ρωσική Εκκλησία) στην οδό Φιλελλήνων από την κ. Μαριλίζα Αναστασιάδη, Διπλωματούχο Ξεναγό.
11:00 - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με επίκεντρο το διαδραστικό έκθεμα του Μουσείου (Πρόπλασμα των Αθηνών του 1842) από την κ. Κατερίνα Ζαρπαρίνη.
12.00 - Παρουσίαση των τριών μνημείων (Ναός του Ηφαίστου, Ρωσική Εκκλησία, Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών) με προβολή Power Point στο Μουσείο από την κ. Κατερίνα Γρηγοριάδη.12:30 – Ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου από τον κ. Λεωνίδα Αργυρό.

Σημειώνεται ότι στις 18 Μαΐου η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη για όλους.
Για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και για την ξενάγηση στη Ρωσική Εκκλησία είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Τηλέφωνο επικοινωνίας γραμματείας: 210-3231387.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου