Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Rocky Days, η νέα ατομική έκθεση του Αλέξη Βερούκα στην Ύδρα

Η Ύδρα ενέπνευσε στο παρελθόν ποιητές, ζωγράφους...Έδωσε ερεθίσματα στον Μίλτο Σαχτούρη, στον Χατζηκυριάκο-Γκίκα, στον Περικλή Βυζάντιο, στον Παναγιώτη Τσέτη...Ακόμη και σήμερα δίνει τροφή για σκέψη και έμπνευση στον Αλέξη Βερούκα, η έκθεση του οποίου εγκαινιάζεται το Σάββατο 8 Αυγούστου  στις 20.30 στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας. Η ατομική έκθεση του με τίτλο “Rocky Days”., διοργανώνεται από την η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου της Ύδρας, Ντίνα Αδαμοπούλου και την επιμέλεια η Ίρις Κρητικού.
Δέκα έργα μεγάλων διαστάσεων που ολοκληρώθηκαν από το ζωγράφο κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου στο Παρίσι, παρουσιάζονται στην έκθεση. Με την φιλοσοφία ενός προσωπικού ημερολόγιου στιγμών και καταστάσεων, μέσα στο οποίο η στιλπνή μνήμη της θερινής Ύδρας -τόπο παραθερισμού και εργασίας του καλλιτέχνη- συναντάται εικονολογικά, σημειολογικά και συμβολικά με ιστορικά επεισόδια π.χ . η Καταστροφή της Πομπηϊας, αλλά και με την τρέχουσα πολιτική και κοινωνική ελληνική και παγκόσμια πραγματικότητα, όπως η σφαγή στη Συρία και στο Ιράκ.
Μια σύγχρονη ματιά στο προαιώνιο τοπίο του βράχου της Ύδρας στέλνει μηνύματα για τις “Ημέρες των Βράχων” ενός απειλητικού και τελούντος σε εκκρεμότητα σύμπαντος.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Πληροφορίες: Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, Λιμάνι Ύδρας              
Τηλ.: 22980 52355

Ώρες λειτουργίας: 09.00-16.00 & 19.30-21.30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου