Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα και άλλων φωτογράφων στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Το Φεστιβάλ Βωβούσας φιλοξενεί στην όμορφη Πίνδο και  στην ξυλαποθήκη του Στέφου μοναδικούς θησαυρούς μεταξύ αυτών και την έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Μπαλάφα “Το αντάρτικο στην Ήπειρο, 1941-1944″ σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη. Στο φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στους νέους, τη φωτογραφία, τη βίντεο-τέχνη και τον κινηματογράφο παρουσιάζονται  έργα του κορυφαίου Έλληνα φωτογράφου της ανθρωπιστικής φωτογραφίας, ενώ το έργο του είναι αφιερωμένο στον απλό άνθρωπο του μόχθου και ιδιαίτερα στους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών της Ηπείρου.
Μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων, όπως συναυλίες, σεμινάρια, προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναγνώσεις κειμένων, παραστάσεις κα. παρουσιάζονται και οι εξής φωτογραφικές εκθέσεις:
 
FRED BOISSONNAS (1858-1946): “Mount Olympus”
Έκθεση φωτογραφίας με υλικό από το αρχείο του Ελβετού φωτογράφου με θέμα τον Όλυμπο, από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το  οποίο είναι θεματοφύλακας του αρχείου.
 
ENRI CANAJ: «Ταξίδι στην Ελλάδα».

Ο πόλεμος και η κρίση στη Μέση Ανατολή, οδήγησε 4,5 εκατομύρια Σύρους στη προσφυγιά. Πύλη εισόδου για την Ευρώπη η Ελλάδα.
 
ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΣΗΣ: “Ζαγόρι, μπροστά απ’ τον ήλιο”.
Ο φωτογράφος, ως μόνιμος κάτοικος του Ζαγορίου, έχει εξερευνήσει και καταγράψει όλη την περιοχή πέτρα-πέτρα. Στην εργασία αυτή θα δούμε μια διαφορετική ματιά πάνω στην τοπιογραφία του ορεινού χώρου.
 
ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΜΑΤΕΑΣ: «Τα βουνά της Ελλάδος», υποδιαστημική φωτογραφία.
Ο Ταματέας, με το “μπαλόνι” του (μια ιδιότυπη πατέντα) φωτογραφίζει από τη στρατόσφαιρα στα 35.000 μέτρα, την Ελλάδα και τα βουνά της. 
ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: «Άθως, τα χρώματα της πίστης»
Φωτογραφίες από την Αθωνική Πολιτεία μετά από 25 επισκέψεις και διακόσιες ημέρες φωτογράφησης. ΕΓΚΑΙΝΙΑ 7/8

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΖΑΒΑΛΛΗΣ: «Η Βωβούσα, μέσα από το φακό»
Ο πρώτος συμμετέχων στο πρόγραμμα φιλοξενίας του Φεστιβάλ Βωβούσας για το 2015 εκθέτει ένα ολόκληρο μήνα εντυπώσεων. ΕΓΚΑΙΝΙΑ 8/8 –
Οι εκθέσεις φωτογραφίας παρουσιάζονται σε αποθήκες και εργοστάσια ξυλείας σε διαφορετικά σημεία του χωριού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου