Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Ανακαλύψτε την μοίρα της Ευρώπης με αφορμή «το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει» στο ΕΑΜ

Η λέξη Ευρώπη σας φέρνει στο μυαλό μόνο την οικονομία, το μνημόνιο, τα μέτρα; Ώρα για μια πολιτισμική υπενθύμιση και μια κυριακάτικη βόλτα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Μεθαύριο 9 Αυγούστου αλλά και τις επόμενες Κυριακές 16, 23 και 30 Αυγούστου και στις 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι  του  Μουσείου  υποδέχονται  τους  επισκέπτες  στο  χώρο  της  έκθεσης  με αφορμή την έκθεση του «καθρέφτη της Ευρώπης».
Πρόκειται για το χάλκινο κάτοπτρο των αρχών του 4ου αι. π.Χ., που ανακαλύφθηκε σε τάφο πλούσιας γυναίκας της αρχαίας Ερέτριας και φέρει στην επιφάνεια του καλύμματός του τη θαυμάσια παράσταση της Ευρώπης πάνω στον ταύρο. 
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους αρχαιολόγους για την αρπαγή της Ευρώπης από τον ερωτευμένο Δία, για τη μοίρα της  ίδιας  και  των  παιδιών  της  στον  αρχαιοελληνικό  μύθο,  καθώς  και  για  όλα εκείνα  ταευρήματα, που περιμένουν τη σειρά τους για να αναδυθούν από την ασφαλή τους αφάνεια.
Το έκθεμα βρίσκεται στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34)  και  θα
παραμείνει  εκεί  ως  την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  η δράση «το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει» προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών και ήδη έχει παρουσιάσει το «δαχτυλίδι του Θησέα», την «Αιγύπτια γάτα Μίου» και την «Άρτεμη από τη θάλασσα».

Για  την  παρακολούθηση  της  παρουσίασης  είναι  απαραίτητη  η  προμήθεια  εισιτηρίου  και  η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τηλ. Επικοινωνίας: 213 214 4891

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου