Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Διεθνές συνέδριο για τον διάλογο ανάμεσα στον Ελληνικό και τον Ισπανόφωνο πολιτισμό

 Έλληνες και φιλέλληνες Ελληνιστές και Ισπανιστές αναλαμβάνουν μια σημαντική πρωτοβουλία για την διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου με θέμα:«Ecos y Resplandores Helenos en la Literatura Hispana. Siglos XVIXXI  – Ελληνικοί απόηχοι και αναλαμπές στην Ισπανόφωνη Λογοτεχνία, από τον 16ο έως τον 21ο αιώνα»
Το συνέδριο πραγματοποιείται από 6 έως και 9 Σεπτεμβρίου  στην Αθήνα, στην «Στοά του Βιβλίου» (οδός Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου)
Σκοπός του συνεδρίου είναι να υπενθυμίσει και να καταδείξει το μέγεθος της εκτός εθνικών συνόρων συμβολής του Ελληνικού Πολιτισμού, στον Ιβηρικό πιο συγκεκριμένα στον Ισπανόφωνο κόσμο, καθώς επίσης και στον υπερατλαντικό.
Το διεθνές συνέδριο «Ecos y Resplandores Helenos en la Literatura Hispana. Siglos XVI-XXI  – Ελληνικοί απόηχοι και αναλαμπές στην Ισπανόφωνη Λογοτεχνία, από τον 16ο έως τον 21ο αιώνα» τελεί υπό την αιγίδα της Academia Boliviana de la Lengua, της ερευνητικής ομάδας Dialogyca BDDH του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης και της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Παράλληλα υποστηρίζεται από τους Συνεργαζόμενους Φορείς: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τομέας Κλασικής Φιλολογίας), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ισπανική Πρεσβεία στην Αθήνα και Instituto Cervantesτης Αθήνας.
Στο συνέδριο συμμετέχουν πενήντα τρεις εισηγητές από δώδεκα διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Ο καθένας τους έρχεται για να μοιρασθεί μαζί μας τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών του που αφορούν στον διάλογο ανάμεσα στον Ελληνικό και τον Ισπανόφωνο πολιτισμό, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό πως ο φιλελληνισμός δε γνωρίζει σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου