Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Εκδηλώσεις από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για τη Βραδιά του Ερευνητή

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών γιορτάζει τη Βραδιά του Ερευνητή την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στον Δημόκριτο 18.00-24.00 με ελεύθερη είσοδο.
Υπενθυμίζεται ότι η Βραδιά του Ερευνητή είναι ένας ευρωπαϊκός θεσμός, για την έρευνα και την επιστήμη που γιορτάζεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις στην Ευρώπη και έχει στόχο την επικοινωνία της έρευνας με το ευρύ κοινό.
Στο πλαίσιο της Βραδιάς του Ερευνητή 2016, το ΕΑΑ προγραμματίζει προκαταρκτικές εκδηλώσεις στο Θησείο, με ελεύθερη είσοδο.

Συγκεκριμένα προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου (6:00 μ.μ. – 12:00 π.μ.) Μια βραδιά με Πανσέληνο.
-Περιήγηση του κοινού στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής στο Θησείο, στα τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου (Δωρίδη, Μεσημβριονό και Σίνα), και παρατήρηση ουρανού. 
Το κοινό θα ξεναγηθεί και στο «Μηχανισμό των Αντικυθήρων» το καινούριο απόκτημα του ΕΑΑ που είναι ένα πιστό αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων (του πρώτου υπολογιστής της αρχαιότητας), και θα μυηθεί στα μυστικά του και τις καινούριες ανακαλύψεις για τη ιδιαίτερα περίπλοκη λειτουργία του.

-Συναυλία από το συγκρότημα του ΕΑΑ «Lunar Park» (9.00 μ.μ.-10.30 μ.μ.)

-Έκθεση φωτογραφίας απο τους ερευνητές του ΕΑΑ, με θέματα σχετικά με την Αστρονομία, το Διάστημα, τη Γη και την Ατμόσφαιρα.

-Ήχοι του Διαστήματος: Η μουσική εμπνέεται απο την Αστρονομία. Σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

Απαραίτητη η προμήθεια δελτίων εισόδου που θα παρέχονται στην είσοδο 17:00 - 18:00 την ίδια μέρα. http://www.renathens.gr/event/noa/

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου: «Το παιχνίδι του χαμένου τηλεσκοπίου».
Δράση για παιδιά 7-12 ετών. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2103490160 (10:00- 15:00, Δευτέρα ως Παρασκευή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου