Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Δάκης :"Δεν αγαπώ την μοναξιά, (αλλά) τυραννιέμαι όταν είμαι ερωτευμένος."


Κορίτσι στάσου να σου πω...Αυτό το καλοκαίρι... Κλείσε τα μάτια και θυμήσου...Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά.... δεν είναι στίχοι αλλά τίτλοι τραγουδιών, λίγων από τις πολλές επιτυχίες του Δάκη που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στο ελληνικό πεντάγραμμο των 60' και των 70'. Μια  γεύση από εκείνη την εποχή θα πάρουμε οι νεότεροι, ενώ θα ξαναθυμηθούν οι μεγαλύτεροι απόψε από τη συναυλία "Τα καλύτερά μας χρόνια" στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη.

Ο Δάκης, η Ελπίδα, ο Πασχάλης, ο Γιώργος Πολυχρονιάδης, οΤζορντανέλλι, ο Robert Williamsκαι η Κατερίνα Αδαμαντίδου, θα βρεθούν σε ένα μοναδικό reunion των αστέρων εκείνης της εποχής. 
Μια μέρα "χτύπησε το τηλέφωνο", μου περιέγραψε ο Δάκης,  "ήταν ο Robert Williams" και τον κάλεσε σε αυτό το μεγάλο party, που θα θυμίζει τις βραδιές που οι νεολαίοι χόρευαν σέικ και μπλουζ. 

συνέντευξη στη Μαρία Αλιμπέρτη

Όσο για τις μελωδίες που θα ακουστούν..."Θα
ερμηνεύσω όσα προλάβω...Θα ερμηνεύσω τραγούδια που αγάπησε ο κόσμος που με έκαναν γνωστό στο κοινό. Θα διαλέξω τα πιο αγαπημένα."

Μια μοναδική σύμπτωση οι δυο καρδιοκατακτητές της δεκαετίας του 70' θα βρεθούν επί σκηνής καθώς οι νεαρές της εποχής χωρίζονταν σε δυο στρατόπεδα σε θαυμάστριες  του Δάκη και σε θαυμάστριες του Πασχάλη.


"Αυτό είναι αλήθεια! Είναι φίλες μου που έχουν φίλες οι οποίες ήταν "πασχαλικές" άλλες ήταν δικές μου και γινόντουσαν καυγάδες. Με τον Πασχάλη έχουμε ξανασυνεργαστεί. Στα πρώτα πρώτα βήματα του Πασχάλη μόλις κατέβηκε από την Θεσσαλονίκη συναντηθήκαμε στα Δειλινά. Ήταν η πρώτη μας συνεργασία αυτή. Η δεύτερη συνεργασία μας ήταν στο On the Rocks, ένα καλοκαίρι ονειρεμένο στη Βάρκιζα.  Τώρα αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα συνεργαστούμε επί σκηνής."


 Τα περί ανταγωνιστών είναι μύθος όπως διευκρινίζει " Όλοι νομίζουν ότι ο ένας πάει να βγάλει το μάτι του αλλουνού. όμως όχι! Εγώ τον εκτιμώ πάρα πολύ, πίστεψε με ότι έχει πει τραγούδια τα οποία τα ζήλεψα και θα ήθελα πολύ να έχει τύχει να τα τραγουδήσω εγώ. Είναι ένας πολύ καλός τραγουδιστής. Είναι όπως παλιά με την Βουγιουκλάκη και την Καρέζη που νομίζονταν ότι μισιούνται και αυτές ήταν φίλες!."

Τι νοσταλγείτε από εκείνη την εποχή; Τον ρώτησα. 
"Σίγουρα εκείνη η εποχή ήταν πολύ καλύτερη από αυτή, από γενικής άποψης, τι θέλουμε να πούμε από τα οικονομικά; από την κρίση που περνάμε τώρα;Από τα καλλιτεχνικά; Τα τραγούδια των 60' είναι αθάνατα!οι άνθρωποι...ήταν πιο αγνή η εποχή!"

Σε προσωπικό επίπεδο, παρά τα προβλήματα υγείας και τις ατυχίες είναι απτόητος και "οργώνει" την Ελλάδα, κάνοντας εμφανίσεις. Το παιδί που έχει μέσα του δεν τον αφήνει να ησυχάσει! "Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Βλέπω την ζωή σαν ένα ποτήρι μεσογεμάτο, όχι μισοάδειο, όπως λένε. "
Με διακριτικότητα προσπάθησα να μάθω τι κάνει και είναι πάντα φρέσκος "δεν έχω μυστικό, είναι το DNA!" απαντά γελώντας. Επιμένω να μάθω εάν το κλειδί της νεότητάς του είναι ο έρωτας, αλλά  απάντησε χαρακτηριστικά "Α πα πα! Δεν θέλω να ερωτευτώ. Ο έρωτας για μένα είναι φθορά!εγώ όταν ερωτεύομαι δεν μπορώ να ασχοληθώ με τίποτα άλλο! Αρρωσταίνω. Δεν θέλω να ερωτευτώ ξανά με τίποτα...Δεν αγαπώ την μοναξιά, (αλλά) τυραννιέμαι όταν είμαι ερωτευμένος." Μάλλον είναι ερωτευμένος με την ζωή και αυτό του δίνει ενέργεια" βέβαια, ρουφάω κάθε λεπτό της ημέρας και της ζωής. Γιατί ξέρω ότι αυτό που περνά δεν ξανάρχεται!"

Και έτσι συνεχίζει ακάθεκτος να γεύεται την ζωή και να αντλεί χαρά από τη μουσική...Η επόμενη εμφάνισή του μετά την αποψινή συναυλία, θα είναι με τον Μίμη Πλέσσα στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ συζητά με τον Κώστα Χατζή και την Ελπίδα να αναβιώσουν με κοινές εμφανίσεις τον δίσκο που είχαν δημιουργήσει μαζί "Ελπίδα- Δάκης στου Κ.Χατζή" (1997 στη Μπουάτ Σκορπιό).











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου