Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Κάλεσμα για...Πάρτυ Γενεθλίων... στο Από Μηχανής Θέατρο

Σε μία μίζερη παραθαλάσσια πανσιόν η Mεγκ, με τον σύζυγό της Πητ, έχει βρει καταφύγιο ο Στάνλεϋ, ένας πρώην πιανίστας. Mοναδικός ένοικος της πανσιόν μέχρι τη στιγμή που καταφθάνουν δύο μυστηριώδεις τύποι για να τον πάρουν μαζί τους. Mετά από μια παράλογη και εξοντωτική ανάκριση του οργανώνουν ένα «πάρτι γενεθλίων», το οποίο σταδιακά μετατρέπεται σε καφκικό εφιάλτη. Το παρελθόν, η ενοχή, η ανθρώπινη συνείδηση.

Tο «Πάρτυ Γενεθλίων» ένα έργο αίνιγμα του Χάρολντ Πίντερ, έργο των νεανικών του χρόνων που εμπεριέχει κωμικές και τραγικές καταστάσεις, "ανεβαίνει" από την Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί  στο Από Μηχανής Θέατρο από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.
Ένα από τα πιο αντιπροσωπυτικά έργα του Βρετανού συγγραφέα και από τα πιο αγαπημένα του ελληνικού κοινού, θα παρουσιαστεί σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Δημοσθένη Παπαδόπουλου, που θα αναδείξει μία φαινομενικά κοινότοπη κατάσταση σε μια απειλή, τρόμο και μυστήριο, παράλληλα με τη λεπτομερή αποτύπωση των διακυμάνσεων και την ηθελημένη παράλειψη μιας εξήγησης ή ενός κινήτρου της δράσης.

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Άκις Βλουτής, Μίνα Αδαμάκη, Φώτης Αρμένης, Αλέξανδρος Μούκανος, Γιώργος Κοψιδάς, Δήμητρα Κόκκορη


Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου

Ακαδήμου 13,Μεταξουργείο

Μέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 20:00
Πέμπτη 20:00
Παρασκευή 20:00
Σάββατο 20:00
Κυριακή 18:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου