Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο ΕΑΜ

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την Ελλάδα και την Ευρώπη με το Χορωδιακό και Ορχηστρικό Σύνολο του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) θα ανοίξουν τις εκδηλώσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αίθουσα του Βωμού την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00, υπό την μουσική διεύθυνση της Ελένης Αναστασιάδου και της Παναγιώτας Γκόφα. Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου του μουσείου.
Στη συναυλία  την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ώρα 14:00 στην Αίθουσα του Βωμού  για την υποδοχή του νέου έτους θα ερμηνευτούν έργα των Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Φράντς Σούμπερτ, Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Ελευθέριου Καλκάνη, Παναγιώτη Καρούσου και γνωστά επετειακά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Σολίστ: Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο, Βασίλης Ασιμακόπουλος, μπάσος
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης, συνθέτης, αρχιμουσικός
Συμμετέχουν οι μουσικοί του Ωδείου Μάνδρας «Ε. Καλκάνης».         

Το εικαστικό εργαστήριο«Ταξιδεύοντας στον χρόνο με τον Οδυσσέα»  με αφορμή τη νέα
περιοδική έκθεση του Μουσείου «Οδύσσειες». Οι μικροί μας φίλοι περιηγούνται στην έκθεση, συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες και κατασκευάζουν το δικό τους ημερολόγιο, εμπνεόμενοι από σχετικά εκθέματα.
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, ώρα 11:30-13:00, για παιδιά 6-8 ετών
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 11:30-13:00, για παιδιά 9-12 ετών  Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2132144891
Έναρξη δηλώσεων: 19 Δεκεμβρίου

«Αντλώντας έμπνευση από το μουσείο»:
ζωγραφίζουμε με τους καλλιτέχνες  
Στο πλαίσιο της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «Αντλώντας έμπνευση από το μουσείο» που φιλοξενείται στο Καφέ με έργα εμπνευσμένα από τα εκθέματα αλλά και το κτίριο του Μουσείου, καλλιτέχνες της έκθεσης σας προσκαλούν για ένα συμμετοχικό εργαστήρι ζωγραφικής στις αίθουσες των γλυπτών. Εμπνευστείτε από τα αρχαία έργα τέχνης και μάθετε τα μυστικά της δημιουργίας με την καθοδήγηση των σύγχρονων εικαστικών.
Τα υλικά σχεδίασης θα είναι διαθέσιμα από το μουσείο, αλλά μπορείτε να φέρετε το δικό σας μπλοκ ζωγραφικής και μολύβι. Η διάρκεια της συμμετοχής είναι ελεύθερη στο διάστημα του δίωρου που θα διεξάγεται η δράση. Η πρώτη μισή ώρα περιλαμβάνει περιήγηση στην εικαστική έκθεση στο Καφέ του Μουσείου, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ώρα 13:30-15:30, για όλες τις ηλικίες με τον εικαστικό Χαρίτωνα Μπεκιάρη και τη   Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, ώρα 13:30-15:30, για όλες τις ηλικίες  με τον εικαστικό Δημήτρη Σαρασίτη
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση στις Πληροφορίες


Περιηγήσεις στην περιοδική έκθεση «Οδύσσειες»                                  

Οι αρχαιολόγοι και επιμελητές της έκθεσης θα σας ταξιδέψουν στις θάλασσες της Μεσογείου, αναζητώντας το κοινό αποτύπωμα του ανθρώπου στους αιώνες και τους πολιτισμούς, μέσα από ιστορίες ανθρώπινες και ηρωικές, προσωπικές και συλλογικές Οδύσσειες.
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00
Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00
                                                                        Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου του μουσείου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση στις Πληροφορίες


«Μουσική ξενάγηση»
Ένας μουσικός περίπατος στις αίθουσες του μουσείου για όλη την οικογένεια. Ο μουσικός ερευνητής Δρ Νίκος Ξανθούλης θα παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους εκθέματα του μουσείου, που μας αποκαλύπτουν πτυχές του κόσμου της αρχαίας ελληνικής μουσικής και θα ζωντανέψει με τη συνοδεία αρχαίας λύρας ήχους και ύμνους που κάποτε μπορεί να είχαν ακουστεί δίπλα στα αρχαία έργα.
Τρίτη 3 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 και 13:00
για οικογένειες με παιδιά άνω των 9 ετών
                                                                                Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2132144891
Έναρξη δηλώσεων: 19 Δεκεμβρίου

«Μουσικό εργαστήρι ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΣΜΑΤΑ»

Για όσα παιδιά αγαπούν τη μουσική και το τραγούδι, το εργαστήρι αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα και μελωδίες και να δοκιμάσουν τις μουσικές τους ικανότητες. Με αντικείμενα από τη φύση, κρουστά όργανα της αρχαιότητας και τις φωνές μας, θα δημιουργήσουμε ένα μικρό μουσικό σύνολο και θα ερμηνεύσουμε «αρχαίων άσματα», τα τραγούδια των αρχαίων, σε μια συναυλία-έκπληξη για τους υπόλοιπους επισκέπτες του μουσείου.
Μουσική εκγύμναση: Δρ Νίκος Ξανθούλης
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, ώρα 11:00-13:00για παιδιά 9-13 ετών
                                                                                Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2132144891
Έναρξη δηλώσεων: 19 Δεκεμβρίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου