Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ταξίδι στο κέντρο της γης με τα φτερά της παιδικής φαντασίας

Πολύχρωμα και χαρούμενα σκηνικά, λιλιπούτειοι θεατές παίρνουν τη θέση τους στα μαξιλάρια, είναι κάπως ανήσυχοι, μεταδίδουν τα αισθήματά τους και πλημμυρίζουν το θέατρο με ενθουσιασμό. Η μικρή Δέσποινα από την πρώτη σειρά κεραυνοβολεί με τις έξυπνες απαντήσεις της τους ηθοποιούς. Από την πρώτη στιγμή
οι πρωταγωνιστές βγαίνουν στη σκηνή και ζητούν από μικρούς και μεγάλους  να κινητοποιήσουν  "κάτι που υπάρχει στο μυαλό και στην καρδιά τους" την ΦΑΝΤΑΣΙΑ! Επιβιβαστήκαμε λοιπόν όλοι στο όχημα που λέγεται φαντασία, γυρίσαμε σε εκείνα τα χρόνια που με τα μάτια μπορούσαμε να βλέπουμε τον κόσμο διαφορετικά  και απογειωθήκαμε από το Θέατρο 104!

της Μαρίας Αλιμπέρτη

To "Ταξίδι στο κέντρο της γης ” του αγαπημένου  Ιουλίου Βέρν γίνεται το όχημα για μια
μακρινή περιπλάνηση  από μακρινό Άμστερνταμ , στην Κοπεγχάγη, στην Ισλανδία...  μέχρι το κέντρο της γης. Εικόνες της πανέμορφης φύσης σχηματίζονται μπροστά μας με το ραβδάκι της φαντασίας! Οι ήρωες μας ταξιδεύουν από την προϊστορία στο σήμερα, θα καταφέρουν το ακατόρθωτο και για τους πιο μεγάλους και διαβασμένους θεατές καταφέρνουν ένα ταξίδι στο ανθρώπινο ασυνείδητο.
Λίθινα εργαλεία, δεινόσαυροι, ελέφαντες ...θα ξυπνήσουν εικόνες που υπάρχουν στο ανθρώπινο DNA και έχουν καταγραφεί στο ανθρώπινο ένστικτο. 
Η παράσταση καταφέρνει να μεταδώσει πολλά νοήματα καθώς η ομάδα των εξερευνητών επιτυγχάνει το στόχο της γιατί είναι μια ομάδα, η αλληλεγγύη, η σημασία της προσπάθειας, όχι ο στόχος αλλά το ταξίδι ... Τα παιδιά συμμετέχουν, μαντεύουν, σηκώνουν τα χεράκια τους για να πάρουν τον λόγο. Ακριβώς αυτό είναι το πλεονέκτημα της παράστασης ο διάλογος και η διάδραση.
Σαφώς οι εύληπτες ερμηνείες των τριών ηθοποιών Αλέξανδρου Κομπόγιωργα, Νεφέλης Κουλούρη, Άγγελου Χατζά, οι  δε αξιαγάπητες παρουσίες και οι μελωδικές φωνές τους συνέβαλαν στο να βρεθούμε στο "κέντρο της γης" και ταυτόχρονα να εκτιναχτούμε στη σφαίρα της φαντασίας. Η μουσική υπόκρουση ενισχύει την συναισθηματική φόρτιση, όπως και οι προσεγμένοι φωτισμοί.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο διασκεβάστηκε από την θεατρική ομάδα “Νεάπολις” και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία των Άγγελου Χατζά και Αλέξανδρου Κομπόγιωργα


 Κάθε Κυριακή στις 15:00 και τις καθημερινές για σχολεία και συλλόγους μετά από συνεννόηση στο τηλέφωνο 6943 477680.
Μετάφραση -Διασκευή: Άγγελος Χατζάς 
Μουσική επεξεργασία – επιμέλεια: Νεφέλη Κουλούρη 
Μουσική ενορχήστρωση – σύνθεση: Αντώνης Δελαπόρτας
 Κίνηση: Άρτεμις Ιγνατίου 
Σκηνικά – κοστούμια – Φωτισμοί: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου