Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Διάλεξη για το Αρχαίο θέατρο Αχαρνών

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017  θα δοθεί διάλεξη «Αρχαίο θέατρο Αχαρνών: 10 χρόνια από την αποκάλυψη ενός σπουδαίου μνημείου» . Η εκδήλωση διοργανώνεται από κοινού από από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, το οποίο  αγωνίζεται για την διάσωση  των αρχαίων θεάτρων και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Ομιλητές θα είναι η Αναστασία Λαζαρίδου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, η οποία θα παρουσιάσει την εισήγηση «Αρχαία μνημεία και κοινωνικός ιστός. Το παρόν και το μέλλον», η αρχαιολόγος Μαρία Πλάτωνος-Γιώτα που θα προσεγγίσει το θέμα «Η αποκάλυψη του θεάτρου των αρχαίων Αχαρνών. Δέκα χρόνια μετά» και ο Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, η ομιλία του οποίου έχει τίτλο «Ο δήμος και το θέατρο». Συντονίζει ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, Σταύρος Μπένος.  
Μετά τις διαλέξεις ακολουθεί θεατρικό αναλόγιο διάρκειας 30 λεπτών, βασισμένο στο έργο του Αριστοφάνη Αχαρνής, σε μετάφραση Λεωνίδα Ζενάκου, σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και μουσική Χρήστου Λεοντή. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Αντώνης Γκρίτσης, Γιάννα Μαλακατέ, Νίκος Νίκας, 
Νίκος Ορφανός καθώς και σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

Λαμβάνει επίσης μέρος το Moυσικό Σύνολο καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Αχαρνών (Θανάσης Κατάρας-φλάουτο, Νίκος Μπουρνέλης-πιάνο, Μιχάλης Σωτηράκης-μπουζούκι, Κώστας Χατζηγεωργίου-κιθάρα). 

ώρα  7 μ.μ.


Η είσοδος στην εκδήλωση και στο θεατρικό αναλόγιο είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.

 Για ζωντανή αναμετάδοση 
https://diavlos.grnet.gr/event/e798

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου