Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Αποχαιρετισμός στον εκπρόσωπο της ελληνικής ποπ αρτ Γιώργο Ιωάννου

Τον ζωγράφο και χαράκτη Γιώργο Ιωάννου, ο οποίος καθιερώθηκε ως ο κύριος και πιο σημαντικός εκπρόσωπος της ποπ αρτ στην Ελλάδα αποχαιρετούν οι φιλότεχνοι που εγκατέλειψε τα εγκόσμια σε ηλικία 90 ετών. 
Mε σπουδές στην Ελλάδα και στη Γαλλία, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε μουσεία και γκαλερί, πολυάριθμα βραβεία είχε συμπληρώσει 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην εικαστική ζωή του τόπου. Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Ιωάννου είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Μπιενάλε της Βενετίας και είχε τιμηθεί απο την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του.

Παράλληλα με τη ζωγραφική αρθρογραφούσε σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ απο τις εκδόσεις Σιδέρη κυκλοφόρησε το λεύκωμα «Η Αθήνα μέσα από τις κάρτ ποστάλ του παρελθόντος», με υλικό από τις πλούσιες συλλογές του.

Σε πολύ νεαρή ηλικία έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και τα βιώματά του απο την περίοδο εκείνη, αλλά και απο τη δράση του την περίοδο της χούντας, αποτύπωσε σε μονοτυπίες που εκδόθηκαν σε λεύκωμα με τίτλο 1940-1974.

Το 2008 αναγκάστηκε  λόγω σοβαρής ασθένειας  να εγκαταλείψει τα τελάρα, τα χρώματα, τα πινέλλα. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, ώρα 12 στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου