Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Παραμυθένιο ελληνικό σύμπαν από την εικαστικό Σοφία Καλογεροπούλου

Έργα εμποτισμένα από την ελληνική κλασσική μουσική, του Σκαλκώτα, του Καλομοίρη, Χατζηδάκι...τα ελληνικά χρώματα το μπλε του πελάγους, το πορφυρό του Βυζαντίου...

Ένας εικαστικός «κόσμος μαγικός» ξεδυπλώνεται στην ατομική έκθεση της καταξιωμένης ζωγράφου Σοφίας Καλογεροπούλου, η οποία εγκαινιάζεται  σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, στις 8μμ. στην Ελληνογερμανική Αγωγή. 

Με ναϊφ τεχνοτροπία η Σοφία Καλογεροπούλυ απογειώνει τους θεατές των έργων της με μαγικά χαλιά που αιωρούνται σε ένα κόσμο πολυχρωμίας! 

Η δημιουργός εμπνέεται από την επικαιρότητα όπως το προσφυγικό αλλά και τις ελληνικές μελωδίες όπως μας εντυπώθηκαν από τις παρτιτούρες του Χατζηδάκι αλλά και του Έλληνα συνθέτη Σκλάβου, ενώ ακόμη πηγές έμπνευσης της αποτελούν οι αρχαίες κωμωδίες του Αριστοφάνη αλλά  και το Βυζάντιο.
Με την φιλοσοφία ότι οι τέχνες ξορκίζoυν τις ανθρώπινες φοβίες δημιουργεί μια ψυχική ανάταση χάρη και στα χρώματα που οικοιοποιείται. Σε αυτό τον κόσμο ο θεατής νιώθει να δονείται από την ένταση και την συγκίνηση που δημιουργούν τα έργα.
Με εμφανή την επίδραση του έργου του Θεόφιλου, μεγάλου ναϊφ της ελληνικής ζωγραφικής, αποτυπώνει διαφορετικά επεισόδια της ελληνικής ιστορίας και επεισόδια εντυπωμένα στη συλλογική μας μνήμη, τα οποία συνυπάρχουν σε έναν παραμυθένιο τοπίο, σε μια σφαίρα μεταξύ του ονείρου και της πραγματικότητας.

Κατά τα σημερινά εγκαίνια η Επιμελήτρια της έκθεσης, Κριτικός & Ιστορικός Τέχνης, Αθηνά Σχινά θα μιλήσει για το έργο της δημιουργού, ενώ τη βραδιά θα παλισιώσουν η βραβευμένη Λευκαδίτισσα βιολονίστρια, Ελεάννα Στράτου συνοδευόμενη στο πιάνο από τη Θάλεια Παπαγγελή, σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Εως 3 Μαρτίου.
Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 έως 20.00
Σάββατο και Κυριακή 10.00 έως 14.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου