Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Φωτογραφικό λεύκωμα για «The Itinerary» των προσφύγων

Νησιά του Αιγαίου, την Ειδομένη, τον Ελαιώνα, τον Πειραιά, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία και την Ουγγαρία - την λεγόμενη «Βαλκανική Οδό» (Balkan Route)...οι σταθμοί, οι στάσεις , οι διαδρομές των προσφύγων καταγράφονται σε ένα φωτογραφικό λεύκωμα  με τίτλο «The Itinerary» (Η Διαδρομή), αποτέλεσμα της ομότιτλης φωτογραφικής έκθεσης.
Το λεύκωμα παροτσιάζεται στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), σήμεραΤετάρτη 22 Φεβρουαρίου,  στις 7 το απόγευμα. 
Στην παρουσίαση θα μιλήσει η Λώρα Παππά, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης και ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος (Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος»). Επίσης, θα παραβρεθούν και θα συζητήσουν με το κοινό οι έντεκα φωτογράφοι του βιβλίου -Milos Bicanski, Andrea Bonetti, Dimitrios Bouras, Louisa Gouliamaki, Yannis Kolesidis, Yannis Liakos, Menelaos Myrillas, Nikos Paleologos, Anna Pantelia, Fotis Plegas, Orestis Seferoglou.

Σκηνές της μαρτυρικής καθημερινότητας όπως είναι το μοίρασμα του ψωμιού μέσα σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, οι σωροί των σωσιβίων, τα καταστήματα νυφικών μέσα στα στρατόπεδα και οι ασφυκτικές σκηνές αλλά και μικρές χαρές. 
Οι εικόνες στέλνουν σιωπηλά «μηνύματα» προς χάριν της αλληλεγγύης και της ειρηνικής συνύπαρξης.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του λευκώματος θα διατεθούν για τη στήριξη των προγραμμάτων της ΜΕΤΑδρασης για τα ασυνόδευτα παιδιά στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου