Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Δεσποινίς Τζούλια...μια αμαρτωλή νύχτα στον Τεχνοχώρο Cartel

Ποια είναι τα όρια; Ποια είναι η ισορροπία της αξιοπρέπειας και του εξευτελισμού; Ποιος πονάει περισσότερο στη σχέση θύματος-θύτη; Υπάρχει νικητής και ηττημένος σ’ ένα παιχνίδι εξουσίας;

Μια νύχτα χωρίς όρια θα έρθουν αντιμετωποι με την αλήθεια τους, οι ήρωες του έργου του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, η αριστοκράτισσα Δεσποινίς Τζούλια, ο υπηρέτης Ζαν και η μαγείρισσα Κριστίν,  «Δεσποινίς Τζούλια» που ανεβάζει η Ομάδα CARTEL, από την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, σε διασκευή - σκηνοθεσία του Βασίλη Μπισμπίκη.


Ερωτήματα βασανιστικά, άμεσα συνυφασμένα με τα θέλω και τα φοβάμαι, τα πρέπει και τα μπορώ... Ερωτήματα για τα οποία μοιάζουν να ψάχνουν απαντήσεις όλο και πιο επιτακτικά όσο προχωράει η γιορτινή(;) αυτή νύχτα, κατά την οποία ο ακραίος ρεαλισμός μπλέκεται βρώμικα αλλά και μαγικά με τα τοπία του ονείρου, τα τοπία της ψυχής.


Όταν τελειώσει η «νύχτα της αθώας ευτυχίας», όπως την αποκαλεί η ίδια η Δεσποινίς Τζούλια, και βγει ο ήλιος, οι ήρωες του Στρίντμπεργκ θα έχουν βρει τις οδυνηρές απαντήσεις που ζητούσαν. 

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ελεονώρα Αντωνιάδου (Δεσποινίς Τζούλια), Βασίλης Μπισμπίκης (Ζαν), Δήμητρα Παπαδήμα (Κριστίν).

 Κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων παραστάσεων, θα φιλοξενείται στο φουαγιέ του Τεχνοχώρου CARTEL η έκθεση φωτογραφίας: Μάριος Κουτσός - «Στίγμα» / Πέπη Σταυροπούλου - «Incognito». 

Παραστάσεις

 Τεχνοχώρος Cartel Αγ. Άννης & Μικέλη 4,  Βοτανικός (Στάση μετρό Ελαιώνας)

Μέχρι την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 (Κυριακή των Βαΐων) 

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου