Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ποιος Φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ στο Από Μηχανής Θέατρο

 Ο Τζωρτζ συναντά τη Μάρθα στο σαλόνι του σπιτιού τους, στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα με ένα νεαρότερο ζευγάρι τον Νικ και την Χάνυ, η οποία ολοκληρώνεται την ώρα που χαράζει.Ο λόγος τους γίνεται άγριος, ίσως αγοραίος... Και αρθρώνεται από σοβαρούς, ευυπόληπτους και  ευκατάστατους πολίτες, διανοούμενους ακαδημαϊκούς χρησιμοποιώντας όμως την συνθήκη του παιχνιδιού.
Το έργο του Έντουαρντ Άλμπυ που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα«Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», κάνει πρεμιέρα στο Από Μηχανής Θέατρο σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη,  με τους Άκι Βλουτή, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντο Γεωγλερή και Τζωρτζίνα Λιώση.

Ένα άγριο παιχνίδι, στο οποίο θίγονται πολλά δίπολα: Άνδρας – γυναίκα, αγάπη - μίσος, γονιμότητα – στειρότητα, θύμα – θύτης, ιστορία - βιολογία, εκκλησία – παγανισμός. Χωρίς να χάνει το χιούμορ, ο συγγραφέας αγγίζει μια ευρία θεματολογία,  ενώ τοποθετεί τους ήρωες του στον κεντρικό πυρήνα, την οικογένεια και ανιχνεύει τις αναπηρίες της. Αυτός ο πυρήνας εκρήγνυται μπροστά στους θεατές, διαλύει κάθε ψευδαίσθηση. Πλήθος ερωτημάτων γεννιούνται:  μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι μάρτυρες-πιόνια σε ένα παιχνίδι που οδηγεί στο Τέλος της Δύσης και στην γέννηση μια νέας πραγματικότητας; Ο άνθρωπος χάνει την ατομικότητα του και νεκρώνεται η φαντασία του μπρος στην αποκαλυπτικότητα της επιστήμης;ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
Σκηνοθεσία:  Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά - Κοστούμια:  Νίκος Αναγνωστόπουλος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Άκις Βλουτής, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντος Γεωγλερής, Τζωρτζίνα Λιώση


Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 21:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή 21:00
Σάββατο 21:00


Κυριακή 18:00Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου