Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Όταν ο μύθος γίνεται αφορμή για σαρκασμό της πραγματικότητας

Σειρήνες :Ταυτίζονται με τη θάλασσα, τον έρωτα και τον θάνατο. Η ομορφιά ,η απαράμιλλη μελωδία που ξελογιάζει, ο κίνδυνος... Το μυθολογικό αυτό σύμβολο της μοιραίας γυναίκας εμπνέει τη φωτογράφο Αμαλίας Σωτηροπούλου, η οποία παρουσιάζει εικαστικές φωτογραφικές αποτυπώσεις της γυναικείας σαγήνης. 

Η νέα ατομική έκθεση της φωτογράφου , με τίτλο Σειρήνες- Sirens εγκαινιάζεται στη SKOUFA GALLERY την Πέμπτη 18 Μαΐου, στις 20.00 

Εμβληματικές γυναίκες της εποχής μας, σαν άλλες σύγχρονες σειρήνες που καιροφυλακτούν για τα θύματα τους, αναβαπτίζονται στο φως και το χρώμα του φωτογραφικού φακού της δημιουργού.
Η δημιουργός "αγκαλιάζει" το αρχαιοελληνικό σύμβολο, το επαναχρησιμοποιεί, αντικρύζοντάς το κριτικά, με μια τρυφερή ειρωνεία.
Από τη μία πλευρά, ο μύθος γίνεται το εργαλείο για να κατανοήσει, να ερμηνεύσει, αλλά και να σαρκάσει η δημιουργός τη σύγχρονη πραγματικότητα... Από την άλλη, ο φωτογραφικός φακός διερευνά την ψηφιακή, την "κατασκευασμένη", τη σχεδόν πλαστική εκδοχή της όμορφης και λάγνας γυναίκας, προτείνοντας την περιήγηση σε έναν κόσμο εικόνων, όπου τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα είναι ρευστά και διαρκώς επαναπροσδιοριζόμενα.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου.
Σκουφά 4, Κολωνάκι
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Τετ-Σαβ 10:00-15:30, Τρ-Πεμ-Παρ: 10:00-15:30 & 17:30-21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου