Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Δημοπρασία με καταξιωμένους και νέους καλλιτέχνες

Πίνακας του Τάσου Μαντζαβίνου “Οι εραστές” (1996), όπως επίσης έργα των Ψυχοπαίδη, Γουναρόπουλου, Μυταρά, Γέρου, Κοντογιάννη, Σακαγιάν, Ξένου, Απέργη, Φασιανού, Καραβούζη θα δημοπρατηθούν στην 55η Δημοπρασία Τέχνης, Αντικών και Αντικειμένων από τον  οίκο Δημοπρασιών και Τέχνης Myrό Antiques House. Παράλληλα, όπως σε κάθε δημοπρασία, δίδεται βήμα και σε νέους Έλληνες εικαστικούς δημιουργούςσε εξαιρετικά ελκυστικές τιμές εκκίνησης. Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται οι Στυλιάνα Κατσιάρη, Γιώργος Καραφωτιάς, Ορέστης Διαμάντης, Αλεξάνδρα Μάντζαρη, Βαλεντίνης Μαυροδόγλου, Μιχάλη Τσίνογλου, Φώτη Κλογέρη, Στέλλα Ζωγράφου, Στράτος Πάλλας, καθώς επίσης διακεκριμένα μικρά γλυπτά του  Γιώργου Κικώτη. 

 Το φιλότεχνο κοινό θα μπορεί να λάβει μέρος σε μια δροσερή Αυγουστιάτικη δημοπρασία  στους  χώρους του θερέτρου Hyatt Regency Thessaloniki τη Τετάρτη 2 Αυγούστου στις οκτώ το βράδυ. Οι εγγραφές θα αρχίσουν στις 19.30, η δημοπρασία ξεκινά στις 20.00 και με το κλείσιμο της θα ακολουθήσει δεξίωση. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τόσο στην δημοπρασία όσο και στην σεξίωση, χωρίς την υποχρέωση αγοράς.

Όλα τα αντικείμενα της δημοπρασίας είναι διαθέσιμα για επισκόπηση τόσο φυσική -βρίσκονται σε έκθεση στις εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House (2ο χλμ. του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, Σουρωτή Θεσσαλονίκης, κάθε μέρα, καθημερινές και Σαββατοκύριακα ώρες: 10.00 – 15.00), και στον χώρο της δημοπρασίας στο Hyatt Regency Thessaloniki δυο ημέρες πριν την δημοπρασία
σε ειδικό χώρο και σε ώρες που θα ανακοινωθούν σύντομα, αλλά και μέσω διαδικτύου, με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και λεπτομερείς περιγραφές στον ηλεκτρονικό κατάλογο που ακολουθεί. Στην δημοπρασία μπορεί να λάβει μέρος ελεύθερα κάθε ενήλικας, χωρίς καμία χρέωση πέραν όσων αγοράσει στη διάρκεια της. Επιπλέον οποιοσδήποτε μπορεί να παρακολουθήσει την δημοπρασία χωρίς υποχρέωση αγοράς, ως παρατηρητης. Ανήλικοι γίνονται δεκτοί εφόσον συνοδεύονται από τον γονιό ή κηδεμόνα τους.

Σημειώνεται ότι από τα έργα που θα δημοπρατηθούν ξεχωρίζουν πολύτιμα επιτραπέζια ρολόγια του 19ου αιώνα, πίνακας σε ξύλο του Φλαμανδού ζωγράφου Franciscus Xaverius (περίπου 1740 – 1772, Φλαμανδός ζωγράφος που έδρασε στην Ολλανδία και κυρίως στο Άμστερνταμ και το Ρόττερνταμ) ο οποίος φέρει διεθνές πιστοποιητικό, εξαιρετικά ποικιλμένα ασιατικά βάζα του 19ου αιώνα, μικρογλυπτά από μπρούντζο και pewter και ασημένια χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα στυλ και εποχής.

Πολλά αντικείμενα, αντίκες και έργα τέχνης αξίας χιλιάδων ευρώ διατίθενται με τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ. Η πρακτική του Οίκου έχει στόχο να εξοικειώσει το κοινό της με την διαδικασία δίνοντας την ευκαιρία να “χτυπήσει” (δηλαδή να διεκδικήσει) ό,τι επιθυμεί ελεύθερα μέχρι το κόστος που μπορεί να διαθέσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δημοπρασίες του συγκεκριμένου οίκου η Τιμή Εκκίνησης ταυτίζεται με το Reserve Price, πράγμα μου σημαίνει ότι η όλη διαδικασία είναι διαφανής και δημόσια, χωρίς κρυμμένα όρια πώλησης, ή άλλους περιορισμούς.

Δυνατότητα κατάθεσης προσφοράς πριν την δημοπρασία
Αν ο πελάτης κωλύεται να παρευρίσκεται στην δημοπρασία την ημερομηνία και τις ώρες
διεξαγωγής της και το επιθυμεί μπορεί να καταθέσει προσφορά χρησιμοποιώντας την δυνατότητα “MAKE OFFER” που δίνει ειδική λειτουργία της ιστοσελίδας.(πληροφορίες  στην ιστοσελίδα  www.myroauctions.gr).


Την ημέρα της δημοπρασίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα τους, να έρθουν στον χώρο της δημοπρασίας τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα για να εγγραφούν, ενώ, ό,τι αγοράσουν μπορούν να το πληρώσουν και να το πάρουν ακόμη και επιτόπου, ή, εναλλακτικά να το παραλάβουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αντικείμενα της δημοπρασίας βρίσκονται στον
χώρο της δημοπρασίας ένα μήνα νωρίτερα, ώστε παρέχεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να τα εξετάσουν από κοντά. Εξάλλου, αν έχετε αντικείμενα που σκέπτεστε να τα διαθέσετε σε κάποια από τις δημοπρασίες μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη (myro.antiques.house@gmail.com ή καλώντας στο 6971890212)

Ο οίκος συμβουλεύει όλους τους ενδιαφερόμενους να δουν από την ιστοσελίδα του στο internet (www.myroauctions.gr) τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν και εαν η περιγραφή ή οι αναλυτικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης δεν τους καλύπτουν, να επικοινωνήσουν ζητώντας περισσότερες πληροφορίες και υποβάλλοντας εξειδικευμένες ερωτήσεις. Εξάλλου, ο  οίκος δέχεται επισκέπτες καθημερινά  (και Σαββατοκύριακο) κατόπιν ραντεβού για επισκόπηση και εκτίμηση των έργων, μέχρι μία ημέρα πριν την δημοπρασία. Για συνάντηση καλέστε τον δημοπράτη κ. Σταύρο Μυρωνίδη (6971890212). Τα αντικείμενα,
έργα τέχνης και αντίκες γίνονται διαθέσιμα για επισκόπηση και ηλεκτρονικά μαζί με τιμές εκκίνησης, λεπτομερείς πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.myroauctions.gr, καθώς ολοκληρώνεται η δημοπρασία.


Η είσοδος στην δημοπρασία είναι ελεύθερη για όλους, ακόμη κι αν δεν σκοπεύουν να αγοράσουν, αλλά θέλουν απλώς να παρακολουθήσουν την διαδικασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου