Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

H Pop Art αναγεννάται στην Μύκονο

Τι κάνουν στη Μύκονο ο Andy Warhol, η Marilyn Monroe, ο Πάμπλο Πικάσο, η Μονά Λίζα και ο Σούπερμαν; 
Με φόντο το αιγαιοπελαγήτικο τοπίο και το μπλε μυκονιάτικο ουρανό, η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο  “POPeye”, την Τρίτη 18 Ιουλίου.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες όλων των εποχών, φιλοξενούνται σε μια απίθανη εικαστική αφήγηση, μέσα από τα έργα 13 σύγχρονων καλλιτεχνών.

Με αναφορές στις κατακτήσεις της Pop Art και των σημαντικότερων εκπροσώπων της, η

έκθεση παρουσιάζει εικαστικές συνθέσεις με πρωταγωνιστές pop είδωλα και χαρακτηριστικά στοιχεία της μαζικής κουλτούρας. Μια ματιά στις σύγχρονες πτυχές του διεθνούς μεταπολεμικού φαινομένου της Pop Art.

Η χαρά και η γοητεία συνδυάζονται με το ιδιοφυές χιούμορ και την φαντασία σε ένα εκκεντρικό μίγμα. Τα κοινωνικά και πολιτικά υπονοούμενα, η καυστική κριτική και ο σαρκασμός συχνά κρύβονται ανάμεσα στις πολύχρωμες σκηνές, ως μυστικά όπλα, ωστόσο ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος: να γιορτάζουμε την καθημερινή ζωή ενάντια σε όλες τις πιθανότητες!

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Patrick Rubinstein, Brigitte Polemis, Στάθης Αλεξόπουλος, Γιώργος Βορρές, Αδάμ Καραμανλής, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μανόλης Μπιτσάκης, Ντίμη Μπιτσάκου, Φένη Μπούζα, Φώτης Πεχλιβανίδης, Αμαλία Σωτηροπούλου, Χρόνης Τσακιρακάκης, Γιώργος Τζινούδης


Εγκαίνια:  στις 20.00 
Έως 05.08/2017

*Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης Θα ακολουθήσει Special Event, όπου θα παρουσιαστούν επιλεγμένα έργα του Γάλλου Καλλιτέχνη PATRICK RUBINSTEIN, παρουσία του ιδίου, από τις 6 έως και τις 13/8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου