Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017

Το θέατρο Άλφα.Ιδέα προσφέρει χαρά σε παιδιά ανέργων

     Μπορεί ένα παιδί να αλλάξει το κόσμο; Μπορούμε όμως να κάνουμε το κόσμο καλύτερο για τα παιδιά φροντίζοντας για τις πνευματικές τους ανάγκες.

Το θέατρο Άλφα.Ιδέα φροντίζει για την ψυχαγωγία ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε μια εποχή δυσπραγίας, προσφέροντας τη δυνατότητα κατά την έκτακτη εορταστική παράσταση της 1ης Ιανουαρίου στις 17:00 το απόγευμα, 30 οικογένειες ανέργων να  παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν την παράσταση "Ματίας ο Πρώτος". Πρόκειται για το έργο του σπουδαίου Πολωνού παιδαγωγού και παιδιάτρου Γιάνους Κόρτσακ, σε διασκευή της Άλκης Ζέη.

Αν υπάρχει άνεργος πατέρας ή μητέρα σε κάποια οικογένεια, κάντε την κράτησή σας το συντομότερο δυνατό και παρακολουθήστε την παράστασή μας μαζί με τις οικογένειες σας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 210 5238742.

Ένα αντιπολεμικό παραμύθι που υμνεί τη φιλία, την αγάπη και την παιδική αθωότητα.
Μια παράσταση, γεμάτη μουσική, γρήγορη σκηνική δράση, χιούμορ αλλά και συγκίνηση, όπου παρακολουθούμε τον αγώνα των παιδιών να διορθώσουν τα λάθη των μεγάλων και να αλλάξουν τον κόσμο!!!


Λίγα λόγια για το έργο:
Μετά τον θάνατο των γονιών του, ο μικρός Ματίας, μοναδικός διάδοχος του θρόνου,στέφεται ο νεαρότερος βασιλιάς στην ιστορία. Απογοητευμένος από τον τρόπο που οι μεγάλοι κυβερνούσαν μέχρι τότε την χώρα και γνωρίζοντας το παράλογο παιχνίδι του πολέμου από κοντά, αποφασίζει να περάσει την εξουσία στα παιδιά!

Ο Ματίας και οι φίλοι του έρχονται σε επαφή με τη βαρβαρότητα του πολέμου μόνο και μόνο για να μας θυμίσουν πως οι πόλεμοι πρέπει να σταματούν. Τα παιδικά μάτια δεν αντέχουν τον πόλεμο. Η φιλία δεν ανέχεται τον πόλεμο. Η αγάπη μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Διασκευή: Άλκη Ζέη
Σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σκηνικά: Μαργαρίτα Κωνσταντινίδου
Πρωτότυπη μουσική: GarySalomon
Στίχοι: Άρτεμις Γρύμπλα
Χορογραφίες: ; Άλκηστις Πολυχρόνη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Διαμαντή
Παραγωγή: Κ2L Άλφα.Ιδέα Ε.Ε

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: Αργυρώ Βούρου, Κατερίνα Δημάτη, Γιώργος Ιωσηφίδης, Τάσος Κονταράτος, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Ευθύμης Χαλκίδης.

 Κάθε Κυριακή στις 11:15


Έκτακτη εορταστική παράσταση Τρίτη  26 Δεκεμβρίου στις 11:15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου