Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Στα χνάρια ανθρώπων που έζησαν στην κατεχόμενη Αθήνα

Ηχητικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας ακολουθώντας προφορικές μαρτυρίες από την περίοδο της Κατοχής, πραγματοποείται στο πλαίσιο των Αρχαιολογικών Διαλόγων με θέμα «Πόλεις / Αστικό Τοπίο» την προσεχή Παρασκευή 1 Ιουνίου. Η αφετηρία είναι στην πλατεία Κοτζιά έξω από το Δημαρχείο Αθηνών και ο τερματισμός στο Σύνταγμα.
Μνημονικές διαδρομές θα οδηγήσουν σε ένα ταξίδι στον χρόνο, στα χνάρια ανθρώπων που έζησαν στην κατεχόμενη από γερμανικά και ιταλικά στρατεύματα Αθήνα από το 1941 έως το 1944. Στόχος μας είναι να σταθούμε σε σημαντικά στιγμιότυπα και τόπους μνήμης που έχουν εγγραφεί στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της Αθήνα.

Ώρα 18.00-20.00
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο occupiedathens@gmail.com προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.
Στη συνέχεια θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες τα ηχητικά αρχεία και ο χάρτης, ώστε να τα αποθηκεύσουν σε μια συσκευή που υποστηρίζει ήχο (κινητά, mp3 player, κτλ.). Στον χάρτη υποδεικνύονται επιλεγμένα σημεία-στάσεις όπου θα ακούσουμε μια μικρή ιστορική εισαγωγή και αποσπάσματα μαρτυριών.

Πληροφορίες για τους Αρχαιολογικούς Διαλόγους στο https://dialogues-in-archaeology.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου