Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Moving Images... έκθεση φωτογραφίας του βραβευμένου Alain Schroeder

Στην Ινδονησία στα νησιά Sumbawa, ιπποδρομίες στήνοναι από τη μια στιγμή στην άλλη καθώς ένα παιχνίδι εξελίσσεται παιχνίδι μεταξύ γειτόνων για να εορταστεί η καλή σοδιά, κέρδισαν αίγλη από τους Ολλανδούς τον 20ο αιώνα. Ιδιαίτερότητα των αγώνων αποτελεί το γεγονός ότι ιππείς είναο παιδιά πέντε έως 10 ετών που ιππεύουν μικρόσωμα άλογα. Τις εικόνες αιχμαλώτισε με τον φακό του ο Alain Schroeder, σε μια σειρά που διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο Word Press Photo 2018 στην κατηγορία αθλητικές ιστορίες.


Ο πολυβραβευμένος Βέλγος φωτογράφος Alain Schroeder θα ανοίξει την αυλαία στην  Blank Wall Gallery για τη σεζόν 2018-2019  από τις 14 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση με τίτλο "Moving Images" έρχεται στην Αθήνα μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Chania International Photo Festival στην Πόλη των Χανίων  με την συμμετοχή καλλιτέχνών από όλο τον κόσμο.
O Alain Schroeder γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1955 και ασχολείται κυρίως με το φωτορεπορτάζ. Έχει εικονογραφήσει πάνω από 30 βιβλία που αφορούν στην Κίνα, την Περσία, την Αναγέννηση, την Τοσκάνη, την Κρήτη, τη Βενετία κλπ. Επίσης έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά όπως το National Geographic,το Geo, το Paris-Match κ.α.

Είναι ιδρυτής του γνωστού πρακτορείου Reporters, που ιδρύθηκε το 1989 και έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία, όπως το Japan Nikon Award 2017.


Ο ίδιος γράφει για τις φωτογραφίες «Η δουλειά μου είναι ένα μίγμα σύγχρονου ντοκυμαντέρ και φωτογραφίας της τέχνης, επιρρεασμένη από τη Βέγλικη κληρονομιά μου με μία δόση σουρεαλισμού. Με ενδιαφέρει κυρλιος η σε βάθος αναφορά των θεμάτων που σχετίζονται με τους ανθρώπους και το περιβάλλον τους. Οι διαφορές στις κουλτούρες, τον τρόπο ζωής, τις τελετουργίες και τα έθιμα με συναρπάζουν

Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος
 Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου
 Έως 27 Σεπτεμβρίου 2018
Είσοδος Ελεύθερη

 Blank Wall Gallery
Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη

Ωράριο Λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή: 16:30-21:30
Σάββατο: 11:30-14:00
Κυριακή – Δευτέρα: Κλειστά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου