Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Αποθέωση της δημιουργικής δύναμης της Τέχνης-Νέα έκθεση της ομάδας ARTWAY


«Η τέχνη ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας» είχε πει κάποτε ο Pablo Picasso. Και είχε δίκαιο, με αυτό τον λυτρωτικό τρόπο λειτουργεί η Τέχνη για τους  μεγάλους, τους καταξιωμένους, τους επαγγελματίες καλλιτέχνες αλλά και για τους μικρούς άσημους, τους ερασιτέχνες δημιουργούς.  Όταν μάλιστα οι πιο μικροί ενώνουν τις δυνάμεις τους, αποθεώνουν την δημιουργική δύναμη της Τέχνης! Αυτό επιχειρεί και η ομάδα ARTWAY με την νέα της έκθεση με θέμα «ΤΕΧΝΗ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΨΥΧΗΣ» η οποία εγκαινιάζεται την προσεχή Παρασκευή στην GALERIE ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ.




Χαρακτηριστικά ο εικαστικός-επιμελητής, Γιώργος Σάρδης αναφέρει «Η τέχνη είναι η απόδειξη ότι η ζωή έτσι όπως είναι δεν μας είναι αρκετή. Η δημιουργία είναι ένας κοινός τόπος συνάντησης εικαστικών ,ποιητών, επιστημόνων, μικρών παιδιών. Ένας κοινός τόπος αντίστασης στο θάνατο. Και ένα προνόμιο, εν τέλει, του καθενός μας. Ο καθένας από εμάς, ένας εν δυνάμει δημιουργός.

Η τέχνη δεν είναι φτιαγμένη για τους λίγους που την γνωρίζουν αλλά για να δίνει νόημα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Και αυτό το νόημα ο καθένας μπορεί να το αναζητήσει και να το βρει. Δημιουργός δεν είναι μόνο αυτός που ζωγραφίζει ένα έργο, αλλά και αυτός που το απολαμβάνει, ο υποψιασμένος παρατηρητής, που καλύπτει τα κενά και τα χάσματα που έχει αφήσει ο ζωγράφος και ψάχνει να βρει πίσω από το φαίνεστε, το είναι. Το ίδιο ισχύει και για ένα κομμάτι μουσικής, ένα ποίημα, ένα γλυπτό.

Στα πλαίσια αυτού του ταξιδιού οι καλλιτέχνες μας αναγορεύονται σε προνομιούχοι σύντροφοι και η τέχνη σε πολύτιμο συνοδηγό. Η έλλειψη, το μη δυνάμενο (ακόμα) να υπάρξει, τροφοδοτεί την έμπνευση, την επινόηση και δίνει εν τέλει το έναυσμα για τέχνη και δημιουργία.»

Ώρα έναρξης εγκαινίων 21:00




GALERIE ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
(ΧΕΛΙΔΟΝΟΥΣ 28 Ν.ΚΗΦΙΣΙΑ) 

Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721,
ΑΝΟΙΚΤΑ « ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤ-ΠΕΜΠ-ΠΑΡ 18:00-21:00 ΣΑΒ-11:00-14:00»
ΚΥΡ-ΔΕΥΤ ΚΛΕΙΣΤΑ
210-6251732 – 6934-143411

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ABOUNEGM CHRISTIN 
ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ ΜΑΡΙΑ 

ΑΛΗΤΣΟΓΛΟΥ DIDEM 

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΝΑΤΑΣΣΑ 

ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΛΕΝΗ 

ΓΚΑΤΣΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΔΑΡΖΕΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΔΗΜΗΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ 

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ 

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΧΡΟΝΗΣ 

ΚΟΥΡΤΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 

ΜΑΝΟΥΣΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 

ΞΑΝΘΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 

ΠΙΤΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 

ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ
ΣΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΓΙΩΤΑ
ΤΟΤΤΑ ΕΦΗ 

ΧΑΝΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΨΑΛΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου