Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Παρουσίαση του βιβλίου του Τάκη Μαυρωτά «Τον λόγο έχει η τέχνη»


«Τα αισθητικά δοκίμια του Τάκη Μαυρωτά, στο νέο του βιβλίο, προκαλούν με τον δικό τους τρόπο τη μνήμη και φωτίζουν τη γεωγραφία του χρόνου. Ίσως γιατί μου θυμίζουν εκθέσεις που αγάπησα, από του αείμνηστου φίλου μου Παναγιώτη Τέτση έως του Σωτήρη Σόρογκα και από τις θεματικές «Ο κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη» έως τα «Ζωγραφισμένα» του Κ.Π. Καβάφη, όπου με τους ποιητές συνομιλούσαν ο Τσαρούχης, ο Μόραλης, ο Ψυχοπαίδης και τόσοι άλλοι ζωγράφοι και γλύπτες που θαυμάζω.»  Αυτά γράφει η Κική Δημουλά  στον πρόλογο του βιβλίου του Τάκη Μαυρωτά «Τον λόγο έχει Τέχνη, εικαστικές καταγραφές 2006-2017».
Η εν λόγω έκδοση των Εκδόσεων Πατάκη θα παρουσιαστεί τη Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Για το βιβλίο θα τοποθετηθούν οι κ.κ.: Θανάσης Βαλτινός ακαδημαϊκός, συγγραφέας
Κώστας Βαρώτσος, γλύπτης, καθηγητής Αριστοτέλειου Παν. Θεσσαλονίκης, Λυδία Κονιόρδου
, πρόεδρος Δ.Σ Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ηθοποιός,  Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο , Αλεξάνδρου Σούτσου, ομ. καθ. Ιστορίας της ΤέχνηςΘανάσης Θ. Νιάρχος, συγγραφέας, Σωτήρης Σόρογκας, ζωγράφος, ομ. καθ. Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαυρωτάς είναι διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη,  έχει διατελέσει διευθυντής της Πινακοθήκης Πιερίδη και μέλος των Δ.Σ. της Εθνικής Πινακοθήκης, του Ελληνικού Φεστιβάλ, του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και της Εθνικής Επιτροπής Χορηγιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ώρα έναρξης 19.30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου