Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Η Τέχνη εμπνέει τον εθελοντισμό! Το1st Athens Charity Week από την Dream Team με την συμμετοχή εικαστικών, σχεδιαστών και κοινωνικών φορέων


Η Tέχνη φέρνει κοντά τους ανθρώπους, τους εμπνέει και τους εμψυχώνει ώστε να αγωνίζονται για καλό σκοπό. 
Με αυτόν τον γνώμονα τα εικαστικά και η μόδα έγιναν οι "καλοί αγωγοί" προκειμένου να μεταδοθεί το μήνυμα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στο 1st Athens Charity Week, το πρώτο Φεστιβάλ Εθελοντισμού, που άνοιξε χθες τις πύλες του στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.
Σε μια συγκινητική εκδήλωση η Dream Team, φορέας που οραματίζεται και υλοποιεί προγράμματα για έναν καλύτερο κόσμο μέσα από τη Τέχνη και τον Πολιτισμό έδωσε βήμα σε κοινωνικούς φορείς που καταβάλουν αξιέπαινες προσπάθειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι  δραστήρια ομάδα μέσα από την διοργάνωση εκδηλώσεων, βασικό κοινωνικό έργο της είναι η προσφορά στα παιδιά, στο περιβάλλον και στα ζώα. 



Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του φεστιβάλ εγκαινιάστηκαν δύο συλλογικές εικαστικές εκθέσεις 50 Ελλήνων καλλιτεχνών με  θέμα για τον εθελοντισμό και την προσφορά, με τίτλους «Προσφέρω»  και αντίστοιχα «Προσφέρω για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη». Επίσης, πραγματοποιήθηκαν άλλα χορευτικά δρώμενα, καθώς και installations από αναγνωρισμένους σχεδιαστές μόδας.
Την κορδέλα των εγκαινίων του Φεστιβάλ έκοψαν η υποψήφια βουλευτής Σοφία Βούλτεψη,  η δημοτική σύμβουλος Αθηναίων Κατερίνα Γκαγκάκη  και η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Ο λόγος στους καθημερινούς ήρωες


Εκπρόσωποι επιτυχημένων εθελοντικών εγχειρημάτων παρουσίασαν το έργο τους, μέσα σε ένα υπέροχο εικαστικό περιβάλλον από fashion installations, με σκοπό να ενημερώσουν, να αφυπνίσουν και να κάνουν κάλεσμα στο κοινό, ώστε να συντρέξει με το εγχείρημά τους.
Οργανώσεις, σύλλογοι και νεοσύστατες ομάδες πρωταγωνίστησαν. Εκπρόσωποι αυτών μέσα από τις αφηγήσεις τους μοιράστηκαν με το κοινό κατορθώματα, δυσκολίες, καθημερινά βιώματα κ.ά..

Το εύρος του εθελοντικού κινήματος που αντιπροσώπευσαν οι οργανώσεις ήταν μεγάλο, καλύπτοντας από την προσφορά προς σον ευάλωτο συνάνθρωπο έως τη προστασία των ανυπεράσπιστων ζώων.

Συγκεκριμένα, οι Φορείς που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ είναι :Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας “Χατζηπατέρειο”, Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, Σύλλογος Αγαπώ, Όμιλος Εθελοντών κατά του καρκίνου “Αγκαλιάζω”, Ένωση Λογοτεχνών Καλλιτεχνών Ηλιούπολης “Το εργαστήρι”, Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος, Γέφυρα Ζωής, Φίλοι της Μέριμνας, Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών, Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ψυχικού, Αρώγμον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια  ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή για τον εθελοντισμό τόσο στην χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο που ετοίμασαν εκ της οργανωτικής ομάδας ο Χρήστος Πετρίδης και η Αναστασία Γκούβα, επισημάνθηκε ότι ο εθελοντισμός στην χώρα μας είναι κατά τρεις φορές μικρότερος σε ποσοστά σε σύγκριση με άλλες δυτικές χώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα της πιο πρόσφατης έρευνας.
Ως εκ τούτου, χρειάζεται μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση, συσπείρωση δυνάμεων και ένα ευρύ κάλεσμα για την ενίσχυση του εθελοντισμού στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων παρουσιάστηκε και το «Ονειράκι» το κουκλάκι της ομάδας, το οποίο κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα εναπομείναντα υφάσματα από τη βιομηχανία της μόδα. Τα  χαριτωμένα αυτά παιχνίδια χαρίζονται σε παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα ή νοσοκομεία.

Είσοδος ελεύθερη
Έως 26 Ιουνίου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου