Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Ένας αιώνας ζωής για το Ιστορικό Αρχείο Μουσείου Ύδρας


Την συμπλήρωση 100 ετών λειτουργίας του γιορτάζει  το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας. Πρόκειται για μια κιβωτό φύλαξης της παράδοσης και της ιστορίας της ναυτοσύνης των Υδραίων.

Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας, γιορτάζοντας την επέτειο της συμπλήρωσης ενός αιώνα από την ίδρυσή του, διοργανώνει το Σάββατο 24 Αυγούστου ένα εξαιρετικό κονσέρτο-αφιέρωμα στη μυθική σοπράνο Μαρία Κάλλας, με υπογραφές από το διεθνές στερέωμα.

Μέσα από ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό αρχείο, ιστορικά έγγραφα του 18ου και 19ου αιώνα, αλλά και πλήθος αντικειμένων-κειμηλίων, εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας για την εποχή, την κοινωνική συμμετοχή και τον Αγώνα του 1821.
Σπουδαία έργα ζωγραφικής του 19ου αιώνα και πλήθος αντικειμένων- κειμηλίων από τον Αγώνα του 1821, υδραίικες φορεσιές της εποχής, χάρτες, όργανα ναυσιπλοΐας, κανόνια, ξυλόγλυπτα ακρόπρωρα και ακροστόλια πλοίων, κατασκευαστικά ομοιώματα και λιθογραφίες πλοίων του Αγώνα κ.λ.π…
Στο εκθεσιακό χώρο του ΙΑΜΥ εκτίθενται επίσης αντιπροσωπευτικά δείγματα ιστορικών εγγράφων του 18ου-19ου αιώνα από τα 18.000 περίπου πρωτογενή αρχειακά τεκμήρια που ανήκουν στη συλλογή του καθώς και ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό αρχείο του νησιού με τη μεγάλη ναυτική παράδοση και ιστορία, που συγκινεί τούς επισκέπτες και σήμερα.
Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας διοργανώνει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και αισθητικής, γιορτάζοντας το "Πολιτιστικό Καλοκαίρι Ύδρας". Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εικαστικές εκθέσεις, μουσικές συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλες πολλές εκδηλώσεις.
Πηγή: culture.gr, www.iamy.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου