Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Μνήμες και σύγχρονη πραγματικότητα του Κολωνακίου: Συζήτηση για ένα καλύτερο μέλλον


Η αριστοκρατική συνοικία του κέντρου της Αθήνας λένε ότι πήρε το όνομά της από ένα μαρμάρινο μονολιθικό ρωμαϊκό κίονα, για τον οποίο οι ντόπιοι πίστευαν ότι απέτρεπε τους λιμούς. Σήμερα αυτός βρίσκεται στην Πλατεία Κολωνακίου.

Στη δε αρχαιότητα το Αδριάνειο Υδραγωγείο θεωρούνταν ότι είχε θεραπευτικές ιδιότητες και πλήθος ασθενών έδενε τα ρούχα του εκεί προκειμένου να θεραπευτεί.

Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα στην περιοχή γαλατάδες έβοσκαν τα κατσίκια τους γι’αυτό και η σημερινή συνοικία λεγόταν «Κατσικάδες».
Μετά την ανάπτυξη των ανακτόρων στη σημερινή Βουλή το Κολωνάκι απέκτησε νέα ζωή, έλαβε αστικό χαρακτήρα καθώς κατοικήθηκε από εύπορες οικογένειες.
Το Κολωνάκι είναι μια συνοικία που συνδυάζει πολλές και διαφορετικές πτυχές της παλιάς και σύγχρονης φυσιογνωμίας της Αθήνας.
Μέσα από μια  σύντομη ιστορική αναδρομή́ και μια «σκυταλοδρομία» αναμνήσεων και σύγχρονων βιωμάτων ένας διάλογος θα διανοιχθεί στις 27 Νοεμβρίου στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης από διακεκριμένες προσωπικότητες της πνευματικής, καλλιτεχνικής και κοινωνικής ζωής του Κολωνακίου. 

Από την συζήξτηση αναμένεται να  αποτυπωθούν αισιόδοξα τα θέματα που αφορούν τόσο στην βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων όσο και οι προβληματισμοί για το μέλλον της γειτονιάς.
Σκοπός της εκδήλωσης, που συντονίζει ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής», Νίκος Βατόπουλος, είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όσων κατοικούν και αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή.
Την εκδήλωση διοργανώνει η Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου με την υποστήριξη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Hellenic American College (HAEC).
Ώρα έναρξης : 7μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου