Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Συνέδριο στη Ρουμανία για την Ελληνική Επανάσταση


Ο τομέας νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας διοργανώνει, κατά την περίοδο 6-7 Νοεμβρίου 2020, το διεθνές επιστημονικό συνέδριο  "Η Ελληνική Επανάσταση και οι Ρουμανικές Χώρες – ιστορικές, λογοτεχνικές, καλλιτεχνικές προσεγγίσεις"
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών.

Συγκεκριμένα, το συνέδριο αποσκοπεί στην ανάδειξη άγνωστων πτυχών της συμβολής των Παραδουνάβιων Ηγεμονιών στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στις αίθουσες του ιστορικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, που βρίσκεται στην οδό Edgar Quinet, 5-7. Ως γλώσσα του Συνεδρίου ορίζεται η ελληνική.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιστημονικής Επιτροπής θα ακολουθήσει νέα εγκύκλιος σχετικά µε τα πρακτικής φύσεως θέματα (στέγαση, σίτιση κ.ά.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών (ΕΕΝΣ) είναι επιστημονική ένωση και ιδρύθηκε το 1995. Σκοπός της Εταιρείας είναι η προώθηση της έρευνας και της διδασκαλίας της νεοελληνικής γλώσσας, της λογοτεχνίας, της ιστορίας και γενικά του νεοελληνικού πολιτισμού.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών είναι να αποτελέσει πόλο συγκέντρωσης πληροφοριών, οι οποίες ενδιαφέρουν τους φοιτητές και τους ειδικούς στο ευρύ πεδίο διδασκαλίας και έρευνας των νεοελληνικών σπουδών, όπως και των συγγενικών γνωστικών αντικειμένων.

                                                            Α.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου