Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Στην Αθήνα των φοιτητικών κινημάτων του 19ου και 20ου αιώνα


Με νεανικό και επαναστατικό παλμό  θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη μοναδική περιήγηση που διοργανώνει το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων και οι Διαδρομές βιβλίου την προσεχή  Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, από τις 11:00  έως τη 13:00.
Με θέμα «Οι φοιτητές στους δρόμους της πόλης τον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα».
Με την καθοριστική συμβολή του 
ΕΚΠΑ, οι Αθηναίοι ως άλλοι flaneur θα λάβουν μέρος  σε έναν διαφορετικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, ακολουθώντας τις…Αθηναϊκές Διαδρομές των φοιτητών του 19ου και του 20ου αιώνα.

Δυο ξεχωριστοί πανεπιστημιακοί, ο Βαγγέλης Καραμανωλάκης (αν. καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών) και η Έφη Πουλάκου Ρεμπελάκου (αν. καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Αθηνών) μεταμορφώνονται σε ξεναγούς μας για μια διαδρομή που αποκαλύπτει τα στέκια και τις συνήθειες των φοιτητών, τα ζητήματα που τους απασχολούσαν και τις διεκδικήσεις τους, τον τρόπο που ζούσαν την Αθήνα αφήνοντας παράλληλα το δικό τους στίγμα στην πόλη.

Το νήμα της Πανεπιστημιακής πόλης «ξετυλίγεται» από τη Βιβλιοθήκη της Νομικής (Παλιό Χημείο, Μαυρομιχάλη 17-19) και καταλήγει στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλιό Πανεπιστήμιο, Θόλου 5).


Συμμετοχή ελεύθερη. 

Απαραίτητη η κράτηση: https://bit.ly/37Cwicc


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου