Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

«Επτά»... μονόπρακτα για τον Έρωτα από την Ομάδα Συντακτών ΥγείαςΟ έρωτας όλα τα νικά, «ξορκίζει» όλα τα κακά και τις άσχημες ειδήσεις… Ίσως από ένστικτο, ίσως από γνώση η ομάδα δημοσιογράφων που ασχολούνται χρόνια με το ρεπορτάζ υγείας αυτή τη περίοδο χαρίζει αισιοδοξία έναντι της κορονοϊο-τρέλας που μας διακατέχει. Η Τέχνη άλλωστε  είναι το αντίδοτο στις  πιο δύσκολες καταστάσεις γιατί λειτουργεί άλλοτε ως αυτόαμυνα και άλλοτε ως «σωστική λέμβος».

της Μαρίας Αλιμπέρτη

Έρως, Μητροπολιτικό Μουσείο της Ν.Υόρκης
«Επτά», λοιπόν είναι ο τίτλος της παράστασης. Ο ιερός αριθμός  δόθηκε  ως όνομα στο  θεατρικό εγχείρημα των συναδέλφων που θε φοβούνται να ανέβουν στο θεατρικό σανίδι, έχοντας όμως τη βοήθεια του σπουδαίου θεατράνθρωπου, του δασκάλου Γιάννη Μόρτζου, ο οποίος «υπογράφει» τη σκηνοθεσία του έργου, συμβάλλοντας στην προσπάθεια να βοηθήσουν συλλόγους, σωματεία, φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, δίδοντας αφιλοκερδώς παραστάσεις με σκοπό  τη συγκέντρωση χρημάτων, τροφίμων, υγειονομικού υλικού για όσους έχουν ανάγκη.

«Οι εραστές» του Rene Magritte
Στο κείμενό της η ομάδα των δημοσιογράφων επισημαίνει ότι «λένε ότι στη δημοσιογραφία αν δεν έχεις πάθος δεν πας πουθενά. Στον έρωτα εάν δεν έχεις πάθος δεν είναι έρωτας». Γι’ αυτό επέλεξαν να παρουσιάσουν «Επτά» αληθινούς, μεγάλους, τραγικούς έρωτες.
Με ερειθίσματα από το ιστορικό και λογοτεχνικό στερέωμα, συγκεκριμένα από ζευγάρια που ξεχώρισαν για τον πάθος τους, ο θεατρικός συγγραφέας του έργου  Γιώργος Α. Χριστοδούλου με τη χαρισματική του πένα έφτιαξε επτά μονόπρακτα που περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο τις μεγάλες, τις πιο σημαντικές πτυχές του μοιραίου Έρωτα.

Marc-Chagall, Ερωτευμένοι στο φως του φεγγαριού.
Στη θεατρική σκηνή θα αναβιώσουν «Επτά» συγκλονιστικές ιστορίες που η κάθε μία τους φωτίζει με διαφορετικό τρόπο τις διαδρομές που κάνει η καρδιά, όταν αγαπήσει αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορεί να αγγίξει και να αγκαλιάσει, όπως θα ήθελε, την ευτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θεατρικό έργο «ΕΠΤΑ» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου είναι βασισμένο επάνω σε μια ιδέα της Ηθοποιού, Θεατρολόγου, Σκηνοθέτη Γιούλης Ζήκου αποκλειστικά για τη «Θεατρική ομάδα Συντακτών Υγείας».

Συγγραφέας: Γιώργος Α. Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος
Επιμέλεια κουστουμιών: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική: Τάκης Μπινιάρης
Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
Video: Βασίλης Πλατάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τιτίκα – Ποθητή Μαρίνου
Φωτογραφία: Νίκος Γράβαρης
Φώτα - Ήχος: Τάκης Δρόσος
Βεστιάριο:  Συρογιάννη
Σχεδιασμός, επιμέλεια προγράμματος: busybeedesign.gr
Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει η Νανά Γεωργιάδη

Παίζουν (κατά σειρά εμφάνισης):
Μάκης Ιωακειμίδης, Εύα Ντελιδάκη (Σωκράτης – Ξανθίππη)
Μάνος Ορφανός, Κία Παπαδοπούλου (Περικλής – Ασπασία)
Κοσμάς Ζακυνθινός, Μαρία Λυσάνδρου (Ηρώδης Αττικός – Αππία Ρήγιλλα)
Μάριος Τζανακάκης, Νατάσσα Σπαγαδώρου (Δημήτρης Υψηλάντης – Μαντώ Μαυρογένους)
Βασίλης Χατζημάρκου, Νεκταρία Καρακώστα (Κώστας Καρυωτάκης – Μαρία Πολυδούρη)
Νίκος Γράβαρης, Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή (Άγγελος Σικελιανός – Ναυσικά Παλαμά)
Χαράλαμπος Πετρόχειλος, Σμαράγδα Αγορογιάννη (Ίων Δραγούμης – Πηνελόπη Δέλτα) 

Οι πρώτες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, την Πέμπτη 5 και την Τρίτη 10 Μαρτίου στο θέατρο «Μικρό Broadway» (Αγίου Μελετίου 6) στις 9.15 μ.μ.
Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαιτείται κράτηση θέσης. 1 σχόλιο: