Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Χρωματίζοντας τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης: Δράση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου


Στο πνεύμα της σημερινής εθνικής μας εορτής, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο έλαβε μια υπέροχη πρωτοβουλία για την «μετάγγιση» του μηνύματος της ημέρας στους μικρούς Έλληνες.
Την ευκαιρία να έρθουν κοντά με την Ιστορία του τόπου μας θα έχουν οι μπόμπιρες ζωγραφίζοντας τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης όπως «μεταμορφώθηκαν» σε playmobil στο πλαίσιο της ευφάνταστης και επιτυχημένης έκθεσης του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.
Πρόκειται για την έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL»: σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και γεγονότα της Επανάστασης του 1821 κατασκευασμένα από φιγούρες και εξαρτήματα PLAYMOBIL.

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να «διδάξουν» την αρχή της δημιουργίας του νεολληνικού κράτους αλλά και να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τώρα που «Μένουμε στο σπίτι» .
Γονείς και παιδιά μπορούν να κατεβάσουν και να ζωγραφίσουν τους ήρωες του '21 από την σελίδα http://www.nhmuseum.gr/el/ekpaideysi/ekpaideytiko-yliko/
Άξιο λόγου είναι ότι τα μέλη της οικογένειας από την συγκεκριμένη σελίδα μπορούν να αρχίσουν ένα πολύ όμορφο ταξίδι στο χρόνο και να συζητήσουν για τις πτυχές της Επανάστασης, διαβάζοντας για τους ήρωες του '21 και ζωγραφίζοντας τις 13 φιγούρες από την περιοδική έκθεση!
Πολύ ενδιαφέρουσες και ευσύνοπτες πληροφορίες θα βρείτε για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα κ.ά..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου