Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Στη Σύρο για ακόμη μια χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

Μια γεύση από την πανέμορφη Σύρο και μέρος από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Animasyros θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε live streaming λάτρεις του Animation!

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων θα πραγματοποιηθεί για 13η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας πλούσιες θεματικές και διεθνείς συνεργασίες, από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, στο νησί της Σύρου.

Tο Animasyros 13 υιοθετεί μία νέα μορφή, αυτή του Phygital” καθώς θα προβληθεί σε φυσικούς χώρους στο νησί της Σύρου, ενώ το σημαντικότερο μέρος αυτού θα προβληθεί και σε live streaming, μέσω πλατφόρμας, δίνοντας την αίσθηση στον θεατή, από οποιοδήποτε σημείο της γης, ότι παρακολουθεί το Animasyros 13 την ώρα που αυτό συμβαίνει φυσικά.

 

Το Animasyros 13 θα φιλοξενήσει τα διαγωνιστικά τμήματα Διεθνές & Σπουδαστικό Μικρού Μήκους και Τηλεοπτικές και κατά Παραγγελία ταινίες. Ήδη περισσότερες από 2.600 ταινίες έχουν κατατεθεί συνολικά διεκδικώντας ένα από τα βραβεία του Animasyros! Η διαδικασία προεπιλογής έχει ολοκληρωθεί και οι ταινίες που θα διαγωνιστούν θα ανακοινωθούν μέσα στον Αύγουστο.

 

Επιπλέον, θα δοθούν ακόμα δύο βραβεία, το European Values Award #ThisIsEU – Βραβείο Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής που απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το βραβείο Καλύτερης Ελληνόφωνης Ταινίας που απονέμεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

 

 

Τιμώμενη χώρα της 13ης διοργάνωσης είναι η Τσεχία, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Τσεχικού Ινστιτούτου της Αθήνας και περιλαμβάνει προβολές σύγχρονων ταινιών animation που επιμελήθηκαν το τμήμα animation της περίφημης σχολής Famu και το Διεθνές Φεστιβάλ Αnimation Anifilm. 

 

Η Αγορά

H Αγορά στην 6η έκδοσή της, εγκαινιάζει τη συνεργασία με την MIFAAnimation du Monde, το μεγαλύτερο παγκόσμιας κλίμακας εμπορικό γεγονός, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ανιμέισον του Ανεσί στη Γαλλία και διοργανώνει ένα τετραήμερο pitching forum στη Σύρο.  Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Αγορά του Animasyros θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν καθώς θα μεταδίδεται και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. 

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Με γνώμονα τις συνθήκες που επικρατούν, θα πραγματοποιηθούν τρία  εκπαιδευτικά προγράμματα για τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Ένα masterclass ενηλίκων (επαγγελματίες και φοιτητές) με τον Dan Richards, ένα εργαστήριο ανιμέισον & καλλιγραφίας για εφήβους με την καλλιγράφο Μαρία Γενιτσαρίου και εκπαιδεύτρια την Ιωάννα Γιακουμάτου, ενώ τους μικρούς μας φίλους, μαθητές Ε’ & ΣΤ’ δημοτικού, αναλαμβάνουν οι ανιμέιτορ Φωκίων Ξένος και Ελένη Μούρη, για ένα εργαστήριο με περιβαλλοντική θεματική.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στα εργαστήρια θα αρχίσουν τέλος Αυγούστου.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου